StoryEditorOCM
Crna kronikaprepoznali ga

Novi dokazi u slučaju iznude u koju je umiješana zvijezda krim sapunice: uhićen specijalac koji je bio pod istragom, rasplakao se

Piše Marin Dešković/JL
17. siječnja 2020. - 16:22

Aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko A.V. kojega se dovodilo u vezu s pokušajem iznude na vijaduktu Draganići prošlog petka, kad je u tučnjavi sa žrtvama iznude ozlijeđen Leon Lučić, bivši policajac hrvatskoj javnosti poznatiji kao glumac u seriji 'Krim tim 2', danas je pozvan u prostorije kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici u sklopu kriminalističkog istraživanja koji policija provodi u tom slučaju, piše Jutarnji list.

Index doznaje da je uhićen.

- Službeno je uhićen nakon prepoznavanja. Rasplakao se - rekao je Indexu izvor blizak istrazi.

A.V. je prije dva dana neformalno saslušan u Zapovjedništvu ATJ Lučko i tada je tvrdio da s iznudom nema nikakve veze, no kako neslužbeno doznajemo, pojavili su se novi dokazi koji su tu njegovu tvrdnju opovrgnuli te bi A.V. zgradu u Heinzelovoj mogao napustiti s lisicama na rukama.

Naime, pojavili su se dokazi da je upravo on bio druga osoba koja je s Lučićem čekala zaprešićkog poduzetnika Marija D. (48) te njegovog poslovnog partnera, bivšeg MMA borca Marka Šintića.

Podsjetimo, istragom je utvrđeno da je Lučić jutro uoči pokušaja iznude proveo u stanu spomenutog specijalca. No, A.V. je rekao da nije znao kamo će Lučić otići nakon što su bili u stanu, te da se on vratio u bazu u Lučko gdje ga je oko 11 sati nazvao Lučić s nepoznatog broja i rekao da mu se kod Karlovca pokvario automobil te da autom dođe po njega.

Specijalac je tada tvrdio da se automobilom uputio po prijatelja na lokaciju koju mu je dao Lučić, ali ga nije našao. Kada je pokušao dobiti Lučića na broj s kojega ga je zvao, taj je broj bio isključen.

Nakon toga se, tvrdio je A.V., vratio u bazu. Specijalac je također rekao kako smatra da ga prijavljuje njegova bivša supruga, inače bivša sudionica jednog reality showa, te da je sve svoje tvrdnje spreman potkrijepiti ispitivanjem na poligrafu, piše Jutarnji list.

20. travanj 2024 08:55