StoryEditorOCM
Crna kronikaDOZNAJEMO NOVE POJEDINOSTI BOŽIĆNE TRAGEDIJE U GOSPIĆU

Nakon što je Audijem pregazila policajca, djevojka je krivnju pokušala svaliti na svog suvozača

Piše Mario Pušić
28. prosinca 2019. - 13:46

Gospićanku u dobi od 19 godina policija drži odgovornom za teško stradavanje interventnog policajca na Božić u ranim jutarnjim satima, čiji život su spasili liječnici Opće bolnice Zadar.

Osumnjičena je da je u 6.20 sati u Gospiću upravljala osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka iz smjera Gospića u smjeru Smiljanskog Polja, te je zbog nekretanja sredinom obilježene kolničke trake prednjom desnom stranom automobila udarila 52-godišnjeg pješaka koji se kretao uz kolnik.

- Nakon nesreće se vozačica automobila s 21-godišnjim suvozačem udaljila automobilom s mjesta prometne nesreće a da nisu pružili pomoć pješaku iako su to mogli učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, te o tome nisu obavijestili policiju, iako su oboje bili svjesni da je ona radnjom u prometu ozlijedila pješaka. Potom su se s ciljem prikrivanja prometne nesreće ponovno vratili na mjesto prometne nesreće i s kolnika uklonili desni retrovizor koji je otpao s automobila kojim je 19-godišnjakinja upravljala - javljaju iz PU ličko-senjske.

Neslužbeno doznajemo da se radilo o crvenom vozilu marke Audi, kao i da su djevojka i mladić nakon uhićenje za nesreću krivili jedno drugo.

Policija je očito uspjela razriješiti slijed događanja, pa je u skladu s tim podnijela kaznene prijave, protiv nje tri - zbog izazivanja prometne nesreće, nepružanja pomoći i sprječavanja dokazivanja, te nad 21-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela nepružanje pomoći i sprječavanje dokazivanja.

Oni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a njihova žrtva je zadržana na liječenju u Općoj bolnici Zadar.

20. travanj 2024 01:52