StoryEditorOCM
Crna kronikapotraga se nastavlja

Načelnik policije posjetio teško ozlijeđenog kolegu: ‘Ivan Božić se vjerojatno nalazi u zoni svoje kuće‘

Piše Hina
1. prosinca 2022. - 13:14

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić posjetio je teško ozlijeđenog mladog kolegu na intenzivnom liječenju KBC-a Split gdje mu je policijski vježbenik opisao kako ga je automobilom ozlijedio odbjegli vozač za kojim se traga.

Kako je rekao Hini, za vrijeme napada s mladim policajcem se nalazio i stariji kolega koji je također svjedok događaja. Pri svijesti je, ima ozljede trbušne šupljine, jake bolove i dosta oteklina, no i to bi se trebalo riješiti s vremenom, kazao je Marendić.

Upitan jesu li na tragu odbjeglom vozaču Ivanu Božiću odgovorio je kako je on vjerojatno u zoni svoje kuće, na predjelu Ninčevići u Solinu, ali i da se radi o "nezgodnom prostoru za pretraživanje".

Dvadesetogodišnji policijski vježbenik je teško nastradao u prvom satu srijede nakon što se u središtu Splita na njegov znak stop nije zaustavio Ivan Božić (29) koji je bio za volanom crnog golfa "sedmice".

Umjesto da se zaustavi u punoj je brzini vozilom udario policajca koji je sa teškim i po život opasnim ozljedama završio u bolnici gdje su mu se liječnici borili za život.

Njegovo stanje je nekoliko sati nakon nesreće bilo stabilno, ali i dalje ugroženo. Kako se neslužbeno doznaje, jer je ozlijeđeni policajac zamolio bolnicu da ne daju izjave o njegovom stanju, danas je bolje i kontaktira s okolinom.

Još uvijek traje intenzivna potraga za Božićem koji se, očito je, još ne želi predati splitskoj policiji.

19. travanj 2024 14:53