StoryEditorOCM
Crna kronikaUsred bijela dana

Na ulaznim vratima obiteljske kuće saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića (HRAST) "osvanuli" kukasti križ i slovo "u"

Piše Katarina Rudan
22. veljače 2020. - 11:54

U subotu ujutro, između 9.15 i 9.30 sati, na ulaznim vratima obiteljske kuće saborskog zastupnika stranke HRAST, Hrvoja Zekanvića, "osvanuli" su neprimjereni grafiti, među kojima i slovo "u", te kukasti križ. Zekanović je o tomu odmah obavijestio policiju, koja je došla na mjesto događaja i obavila očevid.

- Išao sam do trgovine kupiti kruh i kad sam se vratio boja se još cijedila niz željezna ulazna vrata. Dakle, nepoznata osoba ili osobe su u tih 15-estak minuta, usred bijela dana, uništile moju imovinu. Moram naglasiti da tu živi moja obitelj, moje tri kćeri i supruga te moja majka kojoj je došlo loše kad sam rekao što se dogodilo. Ovo je jedan presedan i skandal da se na ovaj način prijeti legitimno izabranom saborskom zastupniku. Ako je to zbog moje izjave u Saboru, u petak, da se radi o srpsko-hrvatskoj trgovačkoj koaliciji, poručujem da ću to ponavljati svaki put kad god budem imao priliku. Ovo je veliki presedan da se prijeti slobodi govora u Hrvatskoj, na način da se zapravo prijeti i obitelji i imovini bilo koga. Moram naglasiti da sam ja zastupnik u Saboru RH-a, rekao nam je Zekanović.

Upitan je li već imao sličnih prijetnji kaže da je ovo prvi put da da se uništavanjem privatne imovine napada ili prijeti.

- Bilo je i ima komentara po društvenim mrežama ali to je prostor kojeg nije moguće kontrolirati. Ovo je izravan napad na moju imovinu i obitelj, ali reći ću da će hrvatski suverenisti ostati dosljednji svojoj politici bez obzira na prijetnje i bit ćemo još jasniji po pitanju svih ključnih tema u hrvatskom javnom prostoru, rekao je Zekanović na kraju.


 

18. travanj 2024 23:06