StoryEditorOCM
Crna kronikaVOZIO BEZ DOZVOLE

Momak koji je pregazio osječkog glumca završio u istražnom zatvoru: Mladi Branislav (22) i ranije je evidentiran za prometne prekršaje?

Piše Željko Petrušić
27. prosinca 2019. - 09:43

Vozač terenca Kia Sorento, 22-godišnji Branislav Smiljanić, koji je 21. prosinca, vozeći bez položenog vozačkog ispita na pješačkom prijelazu u Osijeku pregazio glumca osječkog HNK Aleksandra Bogdanovića (45) te pobjegao s mjesta nesreće, završio je u istražnom zatvoru.

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku na Badnjak je prihvatio njihov prijedlog te je osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela iz čega se može zaključiti da je Smiljanić i ranije evidentiran za prometne prekršaje iako nije imao vozačku dozvolu.

Nepružanje pomoći

Prethodno je spomenuto tužiteljstvo, na temelju policijske kaznene prijave, ispitalo osumnjičenog Smiljanića zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela, izazivanje prometne nesreće u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena kao i za nepružanje pomoći teško ozlijeđenom pješaku. Za spomenuta kaznena djela zapriječena je kazna zatvora do osam godina, odnosno do tri godine za nepružanje pomoći.

Međutim, s obzirom da je u naletu terenca teško ozlijeđeni glumac u međuvremenu preminuo u bolnici, osumnjičenog mladića vjerojatno očekuje teža kvalifikacija kaznenog djela, izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je zakonom zapriječena kazna do 15 godina zatvora.

Udaljio se s mjesta nesreće

Kako je priopćilo osječko tužiteljstvo, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 21. prosinca 2019. u 22,36 sati u Osijeku, upravljao osobnim automobilom svjestan da nije obučen za upravljanje motornim vozilom B kategorije zbog čega može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu.

"Osnovano se sumnja da dolaskom do raskrižja gdje je iscrtan obilježeni pješački prijelaz, nije mu se približavao takvom brzinom da ne ugrožava pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, pristajući da takvom vožnjom ugrozi druge sudionike u prometu. Uslijed tog je propusta, osnovano se sumnja, prednjim dijelom vozila udario u pješaka (1974.) koji je u tom trenutku prelazio preko navedenog pješačkog prijelaza te je od siline udara odbačen i pao na kolnik zadobivši osobito teške tjelesne ozljede opasne po život.

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 22-godišnjak nakon nesreće, iako svjestan da je radnjom u prometu ozlijedio drugu osobu, udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće ne obavijestivši o tome policiju", izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku.

18. travanj 2024 17:40