StoryEditorOCM
Crna kronikatatin sin

Mladić u jednoj večeri skupio 11 tisuća kuna kazni: bahat, pijan i bez dokumenata bježao policiji u očevom audiju

Piše PSD
29. prosinca 2017. - 11:06

Tatinim Audijem A6 mladi Zagrepčanin stao je na crvenom svjetlu na semaforu kod tržnice u Karlovcu, odnosno brze ceste. Kraj njega se zaustavilo policijsko vozilo. Policajci su primijetili da na vozilu nema stražnjeg stakla. Spustili su svoje na vratima i signalizirali mladiću da spusti svoje, kako bi uspostavili komunikaciju.

– Što je sa zadnjom šajbom? – upitali su ga.

– Razbijena – odgovorio je vozač.

– Sada ćete stati dolje, pa ćemo o tome popričati – rekao mu je policajac.

U tom trenutku se upalilo zeleno na semaforu. Mladi vozač, 25-godišnjak, ubacio se pred policijsko vozilo i stisnuo gas još jače, te projurio Ulicom kralja Tomislava, skrenuo udesno u Domobransku, pa opet desno u Smičiklasovu, izvještava KAportal.

Sve vrijeme ga je jurila policija te su ga tamo konačno presreli. Iz vozila je izašao bahat i arogantan, pa su mu preventivno stavili lisice i priveli ga u policijsku postaju, jer je, između ostalog, na mjestu događaja kategorički odbio alkotest, a bio je vidno pijan, kao i njegov suvozač.

Sve to događalo se u dopodnevnim satima. U postaji su utvrdili da nema vozačke, jer mu je oduzeta zbog istog prekršaja na čak godinu dana, kod sebe nije imao niti prometnu dozvolu od vozila koje glasi na njegova oca, a nije na uvid htio dati čak ni osobnu iskaznicu. Smjestili su ga u ćeliju, te sutradan prepratili na Prekršajni sud.

Tamo se branio prilično neuvjerljivo. Tvrdio je da uopće nije vozio on, već njegov prijatelj, pa mu zato nisu trebali dokumenti, kao i da nije bježao policiji, već da nije primijetio njihove rotirke niti čuo sirene. Ipak, potvrdio je da je bio “malo pijan”, kao i da je bio “malo arogantan” jer su policajci bili malo bezobrazni. Njegova obrana bila je u suprotnosti s verzijom policije, a “pokopao” ga je i njegov suvozač, koji je potvrdio da je vozio okrivljenik.

Prekršajni sud je bio brutalan, nisu mu našli nijednu olakotnu okolnost, već samo otegotne. Kažnjen je zbog bježanja policiji s 3.000 kuna, zbog odbijanja alkotestiranja 7.000 kuna, zbog vožnje za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta 20 dana zatvora, 300 kuna jer nije imao vozačku dozvolu kod sebe, 300 kuna jer nije imao prometnu, 200 kuna jer nije imao osobnu iskaznicu, a uz sve to dobio je i novu godinu dana zabrane upravljanja vozilima 'B' kategorije, kao i troškove postupka od 365 kuna. Sud ga je ocijenio recidivistom opasnim za ostale sudionike u prometu, doznaje KAportal.

20. travanj 2024 12:30