StoryEditorOCM
Crna kronikanema joj traga

Marijanu su roditelji zadnji put vidjeli za Uskrs: nestanak kćeri ostavio ih je u šoku i nevjerici

Piše Vinko Paić/Slobodna Dalmacija
28. travnja 2022. - 22:50

Roditeljima nestale Marijane Seifert tijekom četvrtka od ranog jutra nije prestajao zvoniti mobitel. Nalaze se u Kninu u obiteljskom domu u kojem su i odgajali svoje tri kćerke.

Uz Marijanu imaju još Maju i Sendi. Nijedna od njih više ne živi s njima, a misteriozni nestanak Marijane, pobjednice regionalnog Big Brothera 2011., koja se iz stana na zagrebačkoj Savici udaljila u noći s utorka na srijedu kada joj se izgubio svaki trag, iznimno ih je potresao.

image

Marijana Seifert (lijevo fotografija policije, desno iz vremena kada je bila u Big Brotheru)

Svakim novim pozivom nadaju se kako će dobiti odgovore na pitanje gdje im je voljena kćer. Svjesni su da je moguć i onaj najgori, crni scenarij, no u njima još uvijek tinja nada da će se Marijana pojaviti.

Otkrivamo detalje misterioznog nestanka Marijane iz Big Brothera. Njezin suprug govori za ‘Slobodnu‘: ‘Nestala je tijekom noći, nije ostavila poruku! Policija je u posjedu njenog mobitela...‘

Posljednji su put nestalu kćer vidjeli za Uskrs kada su je posjetili u Zagrebu. Ivo Kovačević, Marijanin tata, tijekom dana pomagao je policiji u istrazi. Za razgovor s novinarima nije bio raspoložen.

- Ne bih ništa komentirao - kratko nam je rekao kad smo ga dobili u četvrtak navečer.

image

Marijana i tata Ivo

Niksa Stipanicev/Cropix

Njegov dobar prijatelj i kolega Tomo Zelić s kojim radi u automehaničarskoj radionici vidio ga je jutros i nastojao utješiti.

- Rekao sam mu da će sve biti dobro. Ali znate kako je roditelju ovo proživljavati, to je jedan veliki šok! Nije im nimalo lako, svašta se može pomisliti, razne su teorije... Od toga da je Marijana namjerno ostavila dokumente pa otišla dalje ili da se dogodilo ono najgore. A možda je i naišla na nekoga tko joj je napravio neko zlo. Ivo je izgubljen u svemu ovome. Misli sve najgore i ne nada se dobrome. Vidim to na njemu. Potonule su mu sve leđe. Čim su se ti dokumenti našli na tom mostu ne upućuje na ništa dobro - govori Tomo.

image

Obitelj nestale Marijane od šoka ne može doći k sebi.

Srdjan Vrancic/Cropix

- Baš smo pričali o njegovom zadnjem susretu s Marijanom u Zagrebu. Sve je bilo kako treba, nije bila sklona tome da nestaje. Ivo još ne može zamisliti da se ovo događa, sve se pretražilo, a nje nema... Supruga je u još većem šoku, stalno govori da ne zna hoće li uspjeti izdržati i preživjeti sve ovo. Jutros je i njih ispitivala policija - kazao nam je prijatelj Marijaninog tate.

Za Marijanom tragali ronioci i specijalci, intenzivna potraga na Savi za danas je gotova. Poziv u 5.30 upalio alarm: ‘Pronašao sam torbicu...‘

19. travanj 2024 09:18