StoryEditorOCM
Crna kronikaNapadnut Marijan Miletić

Incident u restoranu na Boraji: Trogirski zlatar izudarao suca iz Šibenika dok je ručao s nekoliko prijatelja

Piše Marko Didić
3. rujna 2020. - 20:35

Bivši predsjednik Županijskog suda u Splitu Marijan Miletić napadnut je u restoranu "Tomislav" na Boraji u četvrtak oko 16:30 sati dok je ručao sa nekoliko prijatelja. Njega je s više udaraca u glavu pogodio trogirski zlatar Palush Bisaku koji je nakon toga pobjegao s mjesta događaja te je oko 18 sati uhićen u svojoj zlatarnici u Trogiru i odveden na ispitivanje u Šibenik.

Miietića smo dobili u šibenskoj policij gdje je davao izjavu ,a i nama je nakon toga ispričao što se dogodilo.

- Taj lik je ušao u restoran s maskom na licu i sa šeširom i prišao mi s leđa te sam mislio da se ide javiti jednom mom prijatelju koji je sjedio s nama za stolom. No on me s leđa odmah počeo udarati šakama u glavu te je tako uputio sigurno četiri-pet udaraca prema mojoj glavi. U daljnjem napadu su ga zaustavili moji prijatelji i tek sam tada shvatio da je to osoba koju nisam vidio punih pet-šest godina. Dok su ga moji prijatelji držali i izvodili van iz restoraana on mi se unosio u lice i govorio "riješit ću ja tebe", rekao nam je Miletić koji zna da ta osoba već godinama protiv njega priča svašta.

- Ovaj koji me napao je prije šest godina htio kupiti jedan poslovni prostor od mene u Šibeniku, ali to se nije realiziralo, ne mojom nego njegovom krivnjom. On mi je dao kaparu od trideset tisuća eura te smo sklopili ugovor kada i u kojem roku mora isplatiti punu kupoprodajnu cijenu. No on to nije učinio u ugovorenom vremenu pa mu je moj odvjetnik poslao pismo s ugovorom u kojem ga traži da uplati punu cijenu.

Nakon toga se nikada više nije javio, ali od tada priča da sam ga ja prevario. A ja još uvijek imam taj ugovor. Ja sam od njega uzeo kaparu i mislio sam da je ozbiljan kupac, ali se on nakon toga uopće nije javljao i naravno da je tu kaparu izgubio. Ja sam mu na sve prijetnje do sada odgovarao da me tuži jer posao nije realiziran njegovo krivnjom, a imam i ugovor u kojem sve to janso piše... Da sam ja odustao u ugovoru je stajalo da mu ja moram isplatiit duplu kaparu od one koju je on dao...

Dakle tu nije bilo nikave prevare od moje strane iako to ovaj čovjek stalno priča. Nisam ga vidio iskreno skoro šest godina,jedva sam mu se u policiji sjetio i imena. Mada sam ja čuo raznorazne priče koje on priča, a onda se dogodio ovaj i ovakav napad, rekao nam je Miletić koji nije ni znao da je napadač uhićen.

Miletić je izabran za predjednika Županijskog suda 2013. godine, a nakon toga nije prošao u utrci za drugi mandat te je na njegovo mjesto izabran Bruno Klein, a Miletić i dalje radi kao sudac na Građanskom odjelu tog suda.

Palush Bisaku je uhićen oko 18 sati u svoj zlatarnici u Trogiru te je nakon toga sproveden kroz cijeli grad do policijskog vozila. On je na Boraji uspio pobjeći Miletićevim prijateljima koji su ga htjeli zadržati do dolaska policije te je odmah nakon toga sjeo u automobil i krenuo za trogir.

O napadu na Miletića su obaviješene sve policijske postaje, a izvještena je i PP Trogir na čijem području Bisaku živi.

Njega brani splitski odvjetnik Vinko Gulišija koji nam je rekao da ga je angažirao uhićenikov brat i da će sutra znati puno više detalja o uhićenju i razlozima koji su predhodili incidentu.

18. travanj 2024 18:07