StoryEditorOCM
Crna kronikaNajgore je prošlo

Veliki požar u Zatoglavu kod Rogoznice lokaliziran! Vatrogasci brzom intervencijom obranili kuće kojima se vatra opasno približila

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2021. - 10:21

NOVO

Požar u Zatoglavu kod Rogoznice je lokaliziran, doznajemo u rogozničkom DVD-u.

Najvažnije je da stambeni objekti više nisu ugroženi. Naime, vatrogasci brzom intervencijom obranili kuće kojima se vatra opasno približila.

- Požar je stavljen pod nadzor,a s požarišta je povučen i kanader koji je pomagao. Izgorjelo je oko 4-5 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U početku je požar bio blizu kuća, ali ta opasnost je brzo otklonjena- kazao je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik za Radio Ritam.

"Požar gori iznad kuća, smjer kretanja vatre je prema Jadranskoj magistrali. Teško je i nezahvalno prognozirati, no nema dovoljno jakog vjetra pa je situacija neloša, ali u ovom poslu se to nikad ne zna. Požarište je aktivno i gasi se. Na terenu je trenutno 35 vatrogasaca, a bit će ih i više jer se pojačavaju snage", rekao je ranije za Dnevnik.hr zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika Velimir Milošević.

RANIJE

U srijedu oko 9,45 sati izbio je požar u Zatoglavu, na rogozničkom području, izvijestili su iz Vatrogasne zajednice šibensko- kninske županije.

Prema istom izvoru na terenu su trenutačno 22 vatrogasac sa sedam vozila iz JVP Šibenik te DVD-ova Rogoznice, Primoštena, Grebaštice i Krapnja.

Zemaljskim snagama se priključuju i zračne.

Kako javljaju očevici, gori vrlo blizu kuća, a požar se brzo širi prema brdu.

25. travanj 2024 19:35