StoryEditorOCM

U Vinjanima Gornjim bačena dva molotovljeva koktela na kuću u kojoj je spavalo troje djece; policija uhitila dva mladića i jednu djevojku

14. rujna 2020. - 18:19

U Vinjanima Gornjim, u nedjelju oko 3.20 sati, bačena su dva molotovljeva koktela na kuću u vlasništvu 69-godišnjaka, u kojoj je spavalo troje unučadi i žena. Srećom vlasnik je odmah reagirao i ugasio požar tako da je oštećena samo roleta na jednom prozoru.

Policijski službenici su odmah izišli na teren te u blizini mjesta događaja zatekli tri osobe u i oko vozila VW Toureg splitskih registracijskih oznaka. Suvozači zatečeni pokraj vozila su Ivan T. (28) iz Kaštel Sućurca i Hana Š. (18) iz Splita, dok je iz šume nakon par minuta iskočio vozač automobila Ivo G. (26) iz Zmijavaca.

Oni su dovedeni u službene prostorije PP Imotski i na nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obavljen je očevid. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 26-godišnjak, 28-godišnjak i 18-godišnjakinja počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Još se ne zna motiv bacanja zapaljivog koktele na kuću u kojoj su bila i djeca.

19. travanj 2024 14:05