StoryEditorOCM
Crna kronikaMANIJAKU (61) IZ SIVERIĆA ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

Došao u dvorište obiteljske kuće i iz čista mira vlasniku (60) zadao više uboda nožem po tijelu opasne po život; Od smrti ga spasio susjed koji je napadaču oteo nož, ali i brza liječnička intervencija

Piše Ante Talijaš
7. svibnja 2019. - 15:52

Protiv 61-godišnjeg muškarca koji je protekle subote u Siveriću nožem napao svog 60-godišnjeg sumještanina, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. Kaznenog zakona.

Kako navode iz ŽDO-a Šibenik, 61-godišnjak je 4. svibnja od 10,30 do 10,45 sati u Siveriću, bez ikakvog povoda i razloga, došao u dvorište obiteljske kuće te 60-godišnjem vlasniku zadao nekoliko uboda nožem po tijelu. Okrivljenikov daljnji napad prestao je tek kad je do njih došao jedan od susjeda, koji je čuo pozive u pomoć od napadnutog vlasnika kuće i razdvojio ih te je napadaču uspio uzeti iz ruku nož. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede, a život mu je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.

Sucu istrage podnesen je za 61-godišnjeg napadača prijedlog za određivanja istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke što je sudac istrage prihvatio i svojim rješenjem odredio jednomjesečni istražni zatvor. 

 

 

 

24. travanj 2024 16:41