StoryEditorOCM
Crna kronikaTragedija u Grudama

Detalji stravične prometne nesreće u kojoj je poginuo splitski glumac: autom prešao na suprotni kolnički trak i udario u nadolazeći mercedes, obavit će se i obdukcija

4. travnja 2019. - 19:56

Splitski glumac 48-godišnji Josip Zovko poginuo je u srijedu oko 15 sati na magistralnoj cesti M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo na način da je iz za sada neobjašnjivih razloga svoji alfa-romeom splitskih reg oznaka prešao na suprotni kolnički trak u blagom zavoju.

U tom trenutku Zovko svojim vozilom udara u mercedes imotskih registarskih oznaka kojim upravlja M.G. iz hercegovačkog mjesta Gorica a koje se normalno kreće svojim prometnim trakom u trenutku udara Zovkova vozila u njegovo. Zovko od siline udara pogiba na licu mjesta a, ozlijeđeni M.G je prebačen najprije u Dom zdravlja Grude,a potom i u SKB Mostar gdje je hospitaliziran.

Tijelo pokojnog Zovka je odmah nakon nesreće prebačeno u mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru,a u petak će se obaviti obdukcija nakon koje će se doznati od kojih je ozljeda preminuo splitski glumac imotskih korijena. Po nalogu dežurnog istražitelja oba vozila hrvatskih reg. oznaka koja su sudjelovala u nesreći prebačena su u prostor PU Grude gdje će se ovih dana obaviti vještačenje oba vozila. Tek kada se obavi obdukcija,moći će se organizirati sprovod pokojnog Zovka. Objavljuejmo to jer je naša redakcija bila pretrpana pozivima ljudi sa jednim te istim pitanjem: kako je poginuo i kad je sprovod?

Nesretni Josip preminuo je na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine.

Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao. Treba li reći da je njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje.

19. travanj 2024 07:35