StoryEditorOCM
Crna kronikaarsenal oružja

Čistio podrum stare obiteljske kuće i zatekao neočekivan prizor, onda je povukao pravi potez

Piše Šibenski.hr
17. ožujka 2023. - 11:49

Iz Policijske uprave šibensko-kninske izvijestili su kako je savjesni građanin vratio oružje koje je pronašao prilikom čišćenja podruma stare obiteljske kuće.

Policijski službenici su oružje na siguran način izuzeli te pohranili u prostorije Policijske uprave do uništenja, a radi se o 2 ručne bombe, jednoj tromblonskoj mini, jednom pancirnom metku te 70 komada streljiva.

- Zahvaljujemo se građanima što ne diraju oružje i ne rukuju njime, napominjemo kako se radi o opasnosti za sve te ovim putem pozivamo građane da nigdje na vidljivo mjesto ne ostavljaju oružje koje posjeduju, pronađu prilikom čišćenja ili na njega naiđu kao i da vrate oružje koje nelegalno posjeduju.

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje traje te nema sankcija za građane ako se odluče sami dobrovoljno vratiti oružje. Napominjemo da oružje ili eksplozivna sredstva ne dirate sami već će to učiniti naši policijski službenici-pirotehničari koji su osposobljeni za rukovanje- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik šibensko-kninske policije.

19. travanj 2024 21:31