StoryEditorOCM
Crna kronika'Vatreni lakat'

''Smradu jedan, p.... ti materina, ja te pratim godinama, ja sam ginuo za tebe...': bivši hrvatski nogometni reprezentativac oslobođen optužbe za tučnjavu ispred fast fooda

3. srpnja 2018. - 10:52

Bivši nogometaš i reprezentativac Aljoša Asanović (53), "vatreni lakat", nedavno je nepravomoćno oslobođen na splitskom Prekršajnom sudu optužbe za remećenje javnog reda i mira, odnosno tučnjavu, dok je drugi sudionik sukoba, 36-godišnji Domagoj Cvitan, proglašen krivim zbog napada na Asanovića i osuđen na 700 kuna novčane kazne.

Dakle, Cvitan je osuđen jer je 14. srpnja 2016. godine oko 1.20 sati u Zagrebačkoj ulici remetio javni red i mir kad je vičući verbalno napao Asanovića vrijeđajući ga: "Goni se u p.m., smradu jedan, p.... ti materina." Unosio se legendarnom vatrenom reprezentativcu u lice te ga je pokušao udariti stolicom po glavi.

Asanoviću se, pak, na teret stavljalo isto remećenje javnog reda i mira, odnosno da je nakon verbalnog sukoba Cvitana
odgurnuo od sebe te ga je udarao rukama po tijelu i da ga je, kad je on na njega nasrnuo stolicom, udario motociklističkom kacigom po glavi.

Cvitan je na sudu kazao kako je on započeo verbalni konflikt s Asanovićem te da ga je počeo vrijeđati jer je bio pod utjecajem opijata. Kako je rekao, motiv je bio "neuspjeh hrvatske nogometne reprezentacije".

Priznao je da je u jednom trenutku uzeo stolicu u ruku i da je zamahnuo prema Asanoviću, no tvrdi da ga nije imao namjeru stvarno napasti i da to nikada ne bi učinio da nije bio alkoholiziran i drogiran. Rekao je i da se njih dvojica nisu stvarno šaketali niti ga je Asanović udario kacigom, a nakon svega se, posvjedočio je u obrani, ispričao "vatrenom", ali i on njemu te da su popili piće. Kazao je i da su ozljede koje su mu utvrđene na Hitnoj pomoći tada bile stare već više od mjesec dana i da ih nije zadobio u sukobu s Asanovićem.

Bivši pomoćni trener reprezentacije u Bilićevoj eri u svojem je iskazu, pak, ispričao da je tog dana oko 23 sata došao do fast fooda "Sedmica" i da ga je tada nepoznata osoba pitala novac. On mu je dao 20 kuna i ponudio se da će mu kupiti nešto za jelo. Po Asanovićevim riječima, nepoznati muškarac tada mu je rekao: "Ne'š ti, šta si mi dao love, smradu jedan", a kada ga je upitao "tko je smrad", taj mu je muškarac počeo vikati: "Ti si smrad, smradu jedan, p.... ti materina, da si mi 20 kuna, a ja te pratim godinama, ja sam ginuo za tebe... Tribao bi mi dat 200 hiljada kuna..."

Asanović mu je nakon toga rekao da mu može sve psovati, ali ne i majku koja je umrla, na što je nepoznati muškarac ponovio psovke i počeo mu se unositi u lice. Potom je uzeo stolicu, a on je podignuo ruke u zrak u samoobrani i uspio je napadača odgurnuti na pod. Posvjedočio je i da je, kad je htio otići, ovaj nepoznati nastavio vikati: "Smrade jedan, govno..." Zanijekao je da ga je gađao motociklističkom kacigom, tvrdeći da je ona cijelo vrijeme bila na motociklu.

19. travanj 2024 09:38