StoryEditorOCM
ZanimljivostiKAMO ĆETE ZA NOVU?

Većina će Šibenčana' najluđu noć' provesti na Poljani, a mi smo neke poznatije sugrađane upitali gdje će oni uploviti u 2018.: Netko uz sarme u stanu, netko i u dalekom Iranu...

29. prosinca 2017. - 18:46

Doček Nove godine na otvorenom za mnoge je Šibenčane omiljeni način silvestarskog provoda. S obzirom na to da je "režija" tuluma u najluđoj noći (i) ovaj put prepuštena članovima ultimativnog "Dubioza kolektiva", nema sumnje da će se partijanerima na Poljani ovaj put pridružiti i oni koji nerado napuštaju fotelje i daljinske upravljače. A gdje će, s kim i kako uploviti u Novu 2018. godinu poznati Šibenčani, doznali smo zaredavši pozive mobitelom.

Mezzosopranistica Nera Gojanović-Kljajić otkrila nam je, tako, da će se na dočeku u "Olympiji" u Vodicama s nekoliko prigodnih pjesama pridružiti kolegi Đaniju Stipaničevu.
– Uvijek sam presretna kad mi se pruži prilika pjevati s Đanijem jer je izvrstan kolega, vrstan glazbenik i umjetnik, ali i sjajan čovjek. Baš mi je zadovoljstvo što ću u tako dobrom društvu dočekati Novu godinu! Super mi je, osim toga, što ću je dočekati upravo u "Olympiji", hotelu koji zaslužuje duboki naklon s obzirom na ugled, standard, ulaganja i viziju.


Najbolje je neplanski


Na istom mjestu, u "Olympiji", bit će i vlasnik tog prestižnog hotelskog kompleksa, naš ugledni poduzetnik Josip Stojanović Jolly. Odbrojavanje posljednjih sekundi stare godine tradicionalno će, kaže, dočekati u obiteljskoj i prijateljskoj atmosferi.
– Svake godine smo u "Olympiji" i taj niz lijepih godina i još ljepših dočeka nećemo prekidati. Uostalom, ono što je dobro nikada ne treba mijenjati. Tradicija je tradicija – zaključio je Jolly.

Šibenska Vodičanka Jadranka Fržop, pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj, pak, sigurna je u jedno – silvestarsku noć neće dočekati kužinavajući i spremajući po kući, nego će sa suprugom i prijateljima biti negdje vani.
– Kako sada stvari stoje, najvjerojatnije ćemo do "Makine", iako, da budem iskrena, još ništa nismo dogovorili. Možda je tako i bolje. Bit priče je izaći vani, sresti drage ljude, čestitati im, popiti čašu vina... Ne treba od tog izlaska previše očekivati jer onda zna biti i razočaranja. Ovako, kad se krene neplanski, naoružan samo dobrim raspoloženjem i otvorenog srca, ispadne odlično – mišljenja je Jadranka.

Za razliku od nje, Branko Viljac, direktor Dalmatinske šansone, do detalja je isplanirao novogodišnju noć.
– Shodno godinama, prije svega radi čuvanja zdravlja, doček neće biti na otvorenome, nego u toplom ozračju Gradske vijećnice uz Marinu Fernandez i Bossa nova bend iz Splita. Očekujem divan ambijent, dobru glazbu i, što je najvažnije, dobro društvo u kojem će biti i umjetnički direktor Šansone Dušan Šarac i kolege glazbenici – kazao je Viljac.


Dubrovnik, Polkowice...


Mladi stoper Nogometnog kluba Šibenik Martin Vukorepa još ne zna kamo će na novogodišnji provod. Vjerojatno će, veli, ostati u Šibeniku, ali to nije definitivno...
– Imam neke planove i s Dubrovnikom. Moguće je da ću s curom i ekipom baš tamo. Pretpostavljam da će odluka pasti u zadnji tren, ali to i nije loše jer onda zna ispasti odlično.

Slično kao nogometaš razmišlja i Katarina Prnjak, bivša hrvatska misica. Odluku, kaže, još nije donijela.
– Najčešće odlučujem u zadnji tren. Još nemam pojma di ću, a najiskrenije, više se time ni ne opterećujem. Di nam se bude išlo taj dan, izaći ćemo. Ništa više neću planirati. Uglavnom, bit ću u Hrvatskoj. Neću otputovati i to je jedino što znam. Možda se i to promijeni jer su mi stvari uvik u kuferu. Izbor u posljednji trenutak pokaže se nekako najsretnijim – veselo je rekla Katarina.

Zbog košarkaške utakmice koja je na rasporedu već 3. siječnja, Antonija Sandrić, jedna od najljepših hrvatskih sportašica, Novu godinu dočekat će u Poljskoj, u društvu svojih klupskih prijateljica iz tamošnjeg Košarkaškog kluba CCC Polkowice. Doček joj, kazala je, i nije toliko važan koliko Božić, a njega je, u krugu obitelji, proslavila u Šibeniku.


Bit će i prasetine


Za kućni doček u prijateljskom okruženju, pak, odlučio se Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske. Zabavu u vlastita četiri zida smatra najugodnijim i najopuštenijim oblikom druženja, a novogodišnji party nije iznimka.
– Bit će pet parova i naša kuma, ukupno nas 11, u mojem stančiću na Jamnjaku. Svaki par zadužen je donijeti jedno jelo. Ja ću osigurati suhomesnate delicije, piće i kruh, a ostali će se pobrinuti za sarme, pod obavezno – pečenu prasetinu, francusku salatu, kolač, suhe kolačiće, šampanjac... Bit će svega, a najviše dobrog raspoloženja. To se znade unaprijed. Nakon ponoći, skupa sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Željkom Burićem obići ću i čestitati Novu godinu mojim policajcima u Operativno-komunikacijskom centru i to će biti to – nabrojio je Kostanić.

U prve sate 2018. godine daleko od rodnoga grada ući će Franka Klarić, glumica HNK u Šibeniku. Novu godinu će, otkrila nam je, dočekati u iranskom gradu Shirazu.
– Kako mi momak radi u prosvjeti, za školskih praznika uvijek nastojimo nekamo otputovati. Obišla sam većinu europskih gradova, a već dugo želim posjetiti Iran zbog perzijske kulture i egzotičnosti te lijepe zemlje koja je toliko specifična i različita od europskih država. Sad mi se pružila prilika i iskreno se radujem putovanju i otkrivanju novih krajeva i posve drugačijeg načina života. Izučila sam svaki detalj i vjerujem da će mi ova Nova godina ostati u divnoj uspomeni – oduševljena je Franka skorašnjim putovanjem.

24. travanj 2024 21:56