StoryEditorOCM
Zanimljivostizaslužio je puno više

Simpatični Šibenčanin osvojio samo 1000 kuna u popularnom kvizu: ‘Pao‘ je na pitanju o Harry Potteru

Piše Šibenski.hr
28. listopada 2022. - 11:57

Od troje natjecatelja u novome izdanju popularnoga kviza "Tko želi biti milijunaš?" nauspješnija je bila Doris iz Požege koju smo upoznali prošloga tjedna. Doris je osvojila 16.000 kuna odustajanjem na pitanju za prelazak drugoga praga. Luka iz Zagreba i Šibenčanin Mario, ne iskoristivši sve džokere, ponudili su netočne odgovore na deseto, odnosno deveto pitanje i osvojili po tisuću kuna. Posljednjem natjecatelju, Hrvoju iz Požege, vrijeme je dopustilo da se ovoga puta samo ukratko predstavi, piše HTV

Požežanka Doris Mršić večerašnju je emisiju otvorila devetim pitanjem, bez džokera na raspolaganju. Studentica programskog inženjerstva pri kraju studija u Zagrebu, odustala je pak na pitanju za 32.000 kuna jer nije znala je li poljski istraživač Pawel Strzelecki bio prvi Europljanin koji se popeo na najviši vrh Argentine, Australije, SAD-a ili Tanzanije.

Ustvrdila je kako bi se, da njezinu sudjelovanju u kvizu nije došao kraj, opredijelila za najviši vrh Australije. Ujedno je to bio i točan odgovor. Naime, vjeruje se da su se prije spomenuta istraživača na njega popeli mnogi Aboridžini, a Strzelecki je to učinio 1840. godine nazvavši vrh po svojem sunarodnjaku Tadeuszu Kościuszkom.

Nakon Doris u "vrući stolac" sjeo je najuspješniji u igri "Najbrži prst", Luka Stefanović iz Zagreba. Student posljednje godine strojarstva džokera "zovi" upitao je koji je grad književnik Stendhal 1812. promatrao u plamenu - Beč, London, Moskvu ili Pariz.

Iako džoker nije bio siguran, na tom je pitanju za 32.000 kuna natjecatelj uvažio njegovu pretpostavku da bi riječ mogla biti o Parizu, ponudivši Pariz za konačan odgovor, te zatim mjesto prepustio sljedećem igraču.

Podsjetimo, francuski književni velikan Stendahl kao pripadnik Napoleonove vojske, godine 1812. gledao je Moskvu koju su zapalili Rusi nakon što su se iz nje povukli.

Priliku za pohod na milijun zatim je dobio Šibenčanin Mario Guberina koji živi u metropoli završavajući studij komunikologije te radeći na jednom dnevnom portalu.

Mario je zapeo na pitanju za 16.000 kuna. Ne bi li odgonetnuo što viri iz zida s natpisom "Peron 9 3/4" na londonskoj željezničkoj stanici King‘s Cross – kišobran, stolac, kolica ili bicikl, zatražio je džokera "zovi". Džoker mu nije mogao pomoći pa je iskoristio i džoker "pola-pola" čijom su upotrebom u suženu izboru ponuđenih odgovora ostali kišobran i kolica. Mario se naposljetku, ne pitajući publiku, odlučio pogađati opredijelivši se za kišobran. I on je, kao i njegov prethodnik, osvojio 1000 kuna jer je riječ o Harryju Potteru i Kamenu mudraca, prvoj u nizu megapopularnih knjiga i filmskoj adaptaciji o najslavnijem mladom čarobnjaku koji s kolicima za prtljagu prolazi kroz zid između 9. i 10. perona londonske željezničke postaje King‘s Cross kako bi se ukrcao u Hogwarts Express, zaključuje HTV

18. travanj 2024 17:56