StoryEditorOCM
Zanimljivostistjepan vukadin

Rogozničanin u žiriju Masterchefa dao otkaz i otvorio vlastiti restoran!

Piše SD
19. studenog 2021. - 18:57

Član žirija showa MasterChef Stjepan Vukadin napravio je veliki preokret u karijeri i odvažio se na otvaranje vlastitog restorana.

Nakon što je četiri i pol godine vodio kuhinju splitskog restorana Zrno soli, sada započinje samostalnu restoransku priču i to u Trogiru. Nova adresa na kojoj ga se može pronaći je il Ponte, restoran u sklopu boutique hotela.

Kako je rekao u kratkom razgovoru za Gloria.hr 'potiho' rade tek nekoliko dana od 15. studenog, a svečano otvorenje najavili su za 25. studenog.

- Sve se to nenadano dogodilo, dobio sam ponudu od kolege partnera, trebao sam postavljati meni i obučiti ljude, no na kraju sam dobio ponudu za partnerstvom. A sama lokacija i restoran sve mi se svidjelo tako da sam se odlučio, jer smatram da ima baš veliki potencijal. Također i Trogir zaslužuje da dignemo gastro scenu na nivo na kojem bi trebala biti, kazao je Stjepan.

U Trogiru će posluživati svojim gostima tradicionalno-modernu kuhinju.

- Tu u biti radim našu mediteransku kuhinju prezentiranu na moderan način, svi okusi su tu, izbalansirani, ali ne bježimo od tradicije, dapače od nje je sve krenulo. Planiram privući domaće goste, jer smo s cijenama i više nego korektni, za tu malo višu kuhinju koju radimo. Ne znam gdje se mogu pojesti brusketice za 45 kuna, namaz od kozica za 55, a rižot od bifteka za otprilike 90 kuna", istaknuo je chef.

Za kraj je dodao da i u nadolazećoj zimi vide veliki potencijal, kroz prosinac planiraju posebne dane bakalara, tako da se u njegovom restoranu ne boje zime.

17. travanj 2024 22:34