StoryEditorOCM
Zanimljivostiblagdanske delicije

Počeo kulinarski show ‘Tri, dva jedan - ho, ho, ho!‘: pogledajte što je Špičeku i Pažaninu spremila ekipa ‘Šibenski guložni bonkulovići‘

Piše Šibenski.hr
21. prosinca 2021. - 08:21

Počeo je show 'Tri, dva jedan - ho, ho, ho!' u kojem će pet timova spravljati najfinije blagdanske delicije.

- Nadam se da ćemo blagdansku čaroliju prenijeti i u vaše domove! - rekla je voditeljica Marijana Batinić i predstavila žiri: Željku Klemenčić, Ivana Pažanina i Tomislava Špičeka.

Timovi koji će kuhati već su uveseljavali gledatelje svojim vještinama i osobnošću u još jednoj popularnoj kulinarskoj emisiji "Večeri za 5 na selu" Na prvoj radnoj jedinici kuha tim Škerac iz Dubrovnika: Ivana, Karloti i Zoran, na drugoj radnoj jedinici je tim Zagorci: Petra, Vjekoslav i Mario, treću radnu jedinicu zauzeo je tim Krepat, ma ne molat: Nikita, Enes i Leo s Kvarnera, na četvrtoj radnoj jedinici smjestio se tim Šibenski guložni bonkulovići: Duška, Mile i Milan dok je petu radnu jedinicu zauzeo mješoviti trojac pod imenom Nesalomljivi: Lukrecia iz Samobora, Ivan iz Susedgrada i Božidar iz Bjelovara.

Tomislav Špiček timovima je otkrio da imaju 75 minuta za kuhanje, dvije radne jedinice, a njihov prvi zadatak bio je pripremiti glavno jelo i dva kolača pod zajedničkim imenom - tradicija u srcu.

Tim Škerac je za glavno jelo odlučio pripremati biftek u umaku od tartufata, a za desert kolač od pečenih mjendula (badema) i kolač od rogača.

- Sad ćemo vidjeti kako funkcioniramo u stresnoj situaciji - rekla je Ivana.

U timu Nesalomljivi Božidar nije bio pod stresom, no Ivan je bio malo nespretan, ali Lukrecia ga je usmjeravala i hvalila da je najbolji pomagač. Božidar je bio zadužen za glavno jelo - lososa u šampanjcu, a ostatak tima pravio je kolače - božićni kolač s jabukama i iranski desert imena Aladin.

image
RTL PRESS

U timu Zagorci strogo su se držali tradicije - spravljala se purica s domaćim mlincima i deserti božićni kuglof i božićne zvjezdice. Tim Krepat, ma ne molat također su se držali provjerenih recepata pa su se odlučili za kvarnerski pijat i deserte fondue fritule i kruške u kremi od vanilije s cimetom.

Tim Šibenski guložni bonkulovići odlučio se za šibensku alla pašticadu, paradižot i fritule od pure.

- Ja sam kormilar ovoga broda  -šalila se Duška i dodala da je zadovoljna svojim dečkima, kao i Milan i Mile njome.

Šibenski guložni bonkulovići zadnji su izašli sa svojim jelima pred žiri.

Željka ih je pohvalila što su napravili konkretna jela u kratkom vremenu, a Špiček je rekao: Meni je sve izvrsno.

Pažaninu se nije svidjelo što svako jelo koje vuče na pašticadu natjecatelji tako nazivaju i što meso nije bilo u komadu.

- To što smo napravili jednu inačicu pašticade, to treba pohvaliti - rekla je Duška.

Željki i Špičeku svidjele su se i slastice, no Pažanin je imao malu primjedbu da ima previše bjelanjaka u paradižotu.

- Mogu reći, najbolje odrađen zadatak prema božićnoj temi- , rekla je Željka, koja je dala devetku, Pažanin sedmicu, a Špiček devetku. Šibenčani su bili zadovoljni s osvojenih 25 bodova.

Timovi Škerac i Krepat, ma ne molat dijele prvo mjesto, a zadnji su Nesalomljivi.

18. travanj 2024 03:02