StoryEditorOCM
ZanimljivostiTUGA U ROTTERDAMU

‘Ovo je nepravda!‘ Stižu reakcije na Albinu koja je ostala bez finala Eurosonga, Uršula Tolj: ‘Rasplakala sam se, ona je ostala hrabra i tješila me...‘

Piše M.P./SD
19. svibnja 2021. - 09:02

Nastavo se crni niz hrvatskih predstavnika na Eurosongu. Nakon što prije dvije godine u Tel Avivu Roko Blažević nije uspio izboriti finale, ista je sudbina, iako to nitko nije očekivao, zadesila i Albinu.

Atmosferu u Rotterdamu, ali i prve reakcije za Jutarnji list komentirala je šefica naše eurovizijske delegacije Uršula Tolj.

- Što reći? Tužni smo, ali i ponosni. Nažalost, dogodilo se ono čemu se baš nitko nije nadao, niti očekivao. Bez obzira na ishod, mi smo ponosni na naš tim i našu predstavnicu Albinu koja je dala sve od sebe i skupa s svojim plesačima večeras "ostavila srce na sceni", te besprijekorno izvela "Tick-Tock". Sigurni smo da je, bez obzira na to što se nije plasirala u finale Eurosonga, svojim talentom osvojila mnoga srca, rekla je Uršula.

- Toliko sam, baš kao i ostatak tima, vjerovala u to da imamo sjajnu izvođačicu i kvalitetnu pjesmu koju je Albina besprijekorno izvela, da sam zaplakala kada su pročitali svih deset finalista, među kojima, eto, nije bilo Hrvatske. A tješila me upravo naša Albina koja je i nakon svega ostala hrabra, kojoj ovo nije skinulo osmijeh s lica - otkriva je Tolj, dodavši kako je naša delegacija nakon završetka polufinala primila stotine poruka podrške. 

I komentator Eurosonga Duško Ćurlić pohvalio je Splićanku kazavši u TV prijenosu da je rođena za scenu.

Razočarani hrvatski gledatelji na društvenim mrežama dijele svoje nezadovoljstvo Albininim neprolaskom u finale smatrajući kako se radi o nepravdi i kako Hrvatska više ne bi trebala sudjelovati na ovom natjecanju te da je pokradena.

Mladu Splićanku nakon nastupa podržao je i premijer Andrej Plenković i uputio joj na Twitteru čestitku.

Autor pjesme "Tick-Tock" Branimir Mihaljević za Večernji list rekao je da je ponosan na Albinu.

- Toliko sam ponosan. Albina, cijeli tim i sve što smo zajedno u posljednjim mjesecima napravili da vam to ne mogu riječima opisati. Siguran sam da smo zaslužili večeras proći u finale. Primali smo sve vaše poruke i svu dobru energiju koju nam šaljete. Ne pamtim ovakvo zajedništvo oko jedne pop pjesme. Hvala HRT-u i Universal Music Hrvatska na podršci u svim segmentima. Srce ko kuća!

25. travanj 2024 01:36