StoryEditorOCM
ZanimljivostiPred blagdane

Luksuzni novitet koji bi mogao promijeniti viđenje Božića: jelka od sukulenata u skladu je s prirodom, pogledajte rješenje šibenskih majstora zelenila

Piše Olgica Ivić-Grizelj
6. prosinca 2020. - 17:10

Zadnjih godina sve se više traže alternative rezanju jelki iz šuma, mnogi su se "tobože" radi zaštite prirode okrenuli plastici koja itekako šteti okolišu, a s godinama ima sve zanimljivijih rješenja koja zaista mogu zamijeniti "original".

Upravo tako dobro i zanimljivo rješenje stiže iz šibenske tvrtke Tech Garden, čemu će se najviše radovati ljubitelji sukulenata, možda čak i više nego alternativci koji su spremni jelku nacrtati na zid samo da ne ubiju jedno stablo.

E, pa, zahvaljujući inventivnosti šibenskih, a pomalo i zagrebačkih majstora zelenila, jer Tech Garden živi i u Zagrebu i u Šibeniku, sada imamo pravi živi bor koji neće umrijeti ni nakon Božića ni nakon Nove godine, a mogao bi potrajati i do idućih blagdana 2021., pa i duže od toga.

U Tech Gardenu kažu: Božićno drvce Succulents Fairytale!

I sve nam je jasno, ali onda Violeta Blatančić, izvršna direktorica u Tech Gardenu, to još bolje pojasni:

- Sukulenti su ultimativni hit biljnog dekora - izdržljivi, vrlo nezahtjevni i upečatljivi sami po sebi. Vođeni načelima vrhunskog dizajna, Tech Garden je ovu šarmantnu biljku pretvorio u živi božićni dekor koji se ne mora ukloniti i nakon blagdana. Štoviše, ukras koji bilo kojoj vrsti prostora daje luksuzan i osoban pečat trajni je podsjetnik kreativne suradnje s prirodom. Opadanje božićnih iglica je prošlost, a razmišljanje o adekvatnom recikliranju više nije na popisu.

Jednostavno je, poručuje nam Tech Garden. Božićno drvce od sukulenata sada nastupa na velika vrata za sve one koje vole unikatne stvari, prate trendove i ekološki su osviješteni. Osim što je zanimljivo samo po sebi, najprestižnije drvce koje postavlja trendove podložno još onom krajnjem touchu svog vlasnika za personaliziranu božićnu čaroliju. Božić više nikada neće biti isti, zar ne?

Kako je nastalo

- Kako smo zamislili božićno drvce Succulents Fairytale? Najekskluzivniji ukras ovog Božića izrađen je od prozirnog pleksiglasa u karakterističnom tradicionalnom obliku božićnog drvca. Svježe zelenilo osiguravaju mnogobrojne vrste sukulenata, promišljeno složene u neodoljivu ukrasnu cjelinu. Rasvjetna tijela, jer što je Božić bez lampica, oživljuju ovu zelenu rapsodiju kao najsjajniju zvijezdu božićne bajke. Unikatno drvce luksuznog izgleda može se lako prilagoditi svakom kutu prostorije jer dolazi u tri veličine: 35-40 cm, 50-55 cm i 100 cm, detaljno je objasnila Blatančić.

Za odabir ovakvog "drvca" nema puno nagovaranja, svi oni "sukulentaši" što se okupljaju po društvenim mrežama zasigurno će se zaljubiti u ideju, možda će sami nešto izraditi, a možda će poželjeti baš original.

25. travanj 2024 01:54