StoryEditorOCM
ZanimljivostiNije jedini slučaj

Fotografije subotičke bolnice zapalile regiju.  Šalter je toliko nizak da ljudi moraju čučati da bi predali dokumente

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2018. - 21:50

 

U četvrtak su društvenim mrežama počele kružiti fotografije toliko nisko postavljenog šaltera s kirurgije u jednoj srpskoj bolnici u Subotici da se pacijenti moraju sagnuti ili čučnuti da bi predali dokumente ili razgovarali s medicinskom sestrom, piše Blic, a prenosi Net.hr.

Da stvar bude gora, staklo šaltera, koji je tamo već 40 godina, oblijepljeno je papirima te je zbog toga otežan kontakt pacijentima.

Jedan tviteraš objavio je fotografije iz subotičke bolnice uz komentar: “Šalter postavljen na visinu od 76 cm i to nije dovoljno nego je šupak izlijepio cijelo staklo papirom da se ne vidi! Ponižavanje pacijenata uz duboki naklon nekom idiotu s druge strane šaltera.”

Iako je šalter takav već 40 godina, nitko se do sada nije žalio. Subotički slučaj nije izoliran, budući da takvih šaltera ima širom Srbije u zdravstvenim ustanovama, međutim fotografije iz Subotice, čini se, pokrenule su ljude, postavši simbolom osude takvog zdravstvenog sustava.

Neki od komentara ispod fotografija bili su, malo je reći, smiješni: “Srbija se saginjati neće. Osim na šalterima”, “Ovo taman da se čovjek popiša. Netko bi i trebao…”, “Visina je taman kako treba, ali ne za pacijente, nego za kad im šef dođe, da ne mora da se muči, a ni oni da ne ustaju sa stolice…”

25. travanj 2024 00:47