StoryEditorOCM
ZanimljivostiDio ekipe

'Vrijeme je da mikrofon od zlata ode u Dalmaciju!': omiljeni radijski glas brojnih Dalmatinaca progovorio o nominaciji za 'Zlatni Studio'

Piše JL
14. siječnja 2019. - 14:15

Voditelj Radija Dalmacije nominiran je za Zlatni Studio u kategoriji radijski glas godine.

Dvaput je dvaput, kaže Joško Bonaći, zaštitni glas Radio Dalmacije, koji je i ove godine ponovo nominiran za Zlatni Studio u kategoriji Radijski glas godine.

Kako se osjeća zbog toga?

- Osjećaj je sjajan. Pri prvoj nominaciji pomislio sam da me kolege na Radio Dalmaciji zafrkavaju da sam nominiran. Sve dok me iz Zagreba nisu nazvali i potvrdili nominaciju. Baš kao i lani, iznimna mi je čast biti među nominiranima, dobar je osjećaj da netko cijeni to što radiš. Kako ono ide? Dvaput je dvaput - kliče Bonaći, koji je u ovoj kategoriji nominiran s Robertom Ferlinom, Franom Ridjanom, Zlatkom Turkaljem Turkijem i Ivanom Mišerić.

Koga među njima smatra najvećim konkurentom?

- Kolege ne smatram konkurencijom. Svatko od nas ima neke svoje kvalitete koje slušatelji prepoznaju. Kad slušam kolege, često pomislim: ‘E, vidiš, to bih mogao i ja tako izvesti u eteru. Ovo je bilo dobro!’ Siguran sam da i oni tako razmišljaju kad sam ja u pitanju. Svi mi imamo ono nešto zbog čega valjda i jesmo nominirani u ovoj kategoriji - kaže radijski voditelj i novinar koji na Radio Dalmaciji radi već šesnaest godina.

 Svoja prva medijska iskustva stjecao je na lokalnim i javnim televizijama, a kratko i na jednoj lokalnoj radiopostaji. Od 2002. godine počeo je raditi na Radio Dalmaciji i od tada, ističe, nije poželio mijenjati ni radno mjesto ni posao radijskog voditelja, zahvaljujući kojem je već dvije godine zaredom nominiran za nagradu Zlatni Studio. Lani je javno obećao da će, osvoji li nagradu, zavrtjeti janjca na ražnju. Međutim, nagradu nije dobio, ali je ušao u uži izbor, pa ga pitamo kako je janjac završio.

- Kako nagradu nisam osvojio, to janje sad je već ovca ili ovan, nisam provjeravao. Pretpostavljam da bezbrižno pase, a hoće li dugo, vidjet ćemo - kaže Bonaći koji će, osvoji li u veljači Zlatni Studio, to proslaviti s ekipom s Radio Dalmacije. To, naravno, ovisi o tome koliko će glasova naših čitatelja dobiti. Joško Bonaći ima poruku i za njih.

- Poručio bih čitateljima da je vrijeme da mikrofon o’ zlata donesem u Dalmaciju. Ako ne ja, onda moja Radio Dalmacija, koja je također nominirana za Zlatni Studio - kaže radijski voditelj, kojem je teško reći čime se iz 2018. godine najviše ponosi.

- Puno je stvari na koje sam ponosan kako su ‘izašle van’. To je rezultat našeg timskog rada, pa ću zato reći da sam najponosniji na svoje kolege koji Radio Dalmaciju, otkad postoji, čine najslušanijim regionalnim radiom. Lijepo je biti dio takve ekipe - kaže Joško Bonaći.

25. travanj 2024 09:15