StoryEditorOCM
LifestyleMenadžment uveo novi 'dress code'

Zaposlenica im očitala lekciju: "Cijelu smjenu provela sam u uskoj haljini i štiklama, a onda sam pred njima pustila krv"

Piše Šibenski.hr
17. rujna 2019. - 15:22

Vjerojatno je većini poznat pojam "dress codea", odnosno pravila odijevanja koja posao znaju učiniti još zahtjevnijim. Jedna je djevojka sve njegove negativne strane osjetila na vlastitoj koži, ali je odlučila zauzeti drukčiji pristup te je očitala lekciju svom poslodavcu. Anonimna djevojka svoje je iskustvo podijelila putem stranice Reddit, prenosi Slobodna Dalamacija.

Naime, voditelj casina u kojem je tada radila odlučio je da djevojke moraju nositi visoke potpetice i uske haljine kako bi im mušterije ostavljale bolje napojnice. 

- Uniforme za muškarce nisu se nimalo promijenile, ali djevojkama je bilo rečeno da moraju nositi uske sive haljine u kojima se jedva možete micati i visoke pete. Jasno, razlog je bio taj da izgledamo atraktivnije. Pobunile smo se i rekle kako zbog ovakve odjeće ne možemo normalno hodati i da ćemo do kraja večeri biti u prevelikim bolovima. Našim nadređenima to nije bilo bitno i rekli su nam neka izdržimo. Okupile smo se i razmišljale što ćemo napraviti i tada mi je sinula ideja  - odlučila sam cijelu noć provesti u uniformi kako bih im dokazala da su u krivu - započela je anonimna korisnica svoju priču.

- Pojavila sam se tako u haljini i štiklama koje nipošto nisam htjela skinuti. Kada su shvatile da sam u bolovima, kolegice su me molile da odustanem i da na neko vrijeme obujem ravne cipele, ali nisam htjela. Voditelj casina me hvalio, čak me postavio i kao primjer drugim curama. Kada su nas nadređeni na kraju smjene došli pitati kako je večer protekla, ja sam sa smiješkom rekla "odlično" nakon čega sam po prvi put, nakon dvanaest sati, pred njima skinula štikle.

Krv je počela teći iz mojih rana, a njihova lica poprimila su šokirani izraz. Počeli su mi govoriti da nisam to trebala napraviti i da sam trebala obuti cipele bez pete, ali ja sam im poručila da je ovo "dio novog dress codea i da sam nosila štikle, baš kako mi je rečeno". Kazali su mi da sjednem i donijeli mi kutijicu prve pomoći. Nakon tog dana djevojke su nastavile nositi haljine, ali više nisu trebale biti tako uske, a štikle više nikada nismo trebali nositi - ponosno je napisala na Redditu gdje su je dočekali i komentari podrške.

 - Možda će nakon ovoga muškarci u menadžmentu shvatiti da su žene ljudi, a ne roboti - poručio je jedan od njih.

18. travanj 2024 21:20