StoryEditorOCM
LifestyleUgodan vikend

U subotu u 11 sati na prekrasnom otoku: Volite li trčanje, dođite maskirani na Zlarin

Piše Katarina Rudan
21. veljače 2020. - 08:17

 

 

Ako ste ljubitelj prirode, čistog zraka, uživate u mirisu mora i mediteranskog bilja, a uz to ste i trkač, nije kasno da se još i danas prijavite za sudjelovanje u utrci Zlarin Trail, koja će se održati sutra, u subotu 22. veljače, na tom prekrasnom otočiću. Prijaviti se možete na linku https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1122.

S obzirom da su vremenske prilike naklonjene i meteorolozi najavljuju ugodan i sunčan vikend, bilo bi šteta ne iskoristiti ovu priliku.

Četvrta je godina zaredom da se utrka održava u zimskim mjesecima, i to u organizaciji Atletskog kluba “Okit Vodice” i Turističke zajednice Zlarin, a ove godine kao 2. kolo zimske otočne lige. Utrka se održava u tri dužinske kategorije: 5, 15 i 25 kilometara, tako da svaki od trkača može pronaći nešto za sebe.

- Staza od pet kilometara je namijenjena najmlađima i svima željnih više šetnje nego trčanja u prirodi. Staza od 15 kilometara namijenjena je rekreativcima, dok je ona od 25 kilometara namijenjena iskusnim trail trkačima, budući da se radi o prilično tehnički zahtjevnom terenu. Start i cilj za sve kategorije je ispred hotela “Koralj” u 11 sati. Do sada imamo prijavljenih oko 170 sudionika, ali mjesta još ima, jer je moguće prihvatiti maksimalno 200 trkača.

S obzirom na to da je ovaj vikend u znaku karnevala, odlučili smo nagraditi najbolju dječju, žensku i mušku masku pa sudionike pozivamo da dođu maskirani, rekao nam je predsjednik Atletskog kluba “Okit Vodice” Mićo Klarić.

Dodao je da Zlarin Trail iz godine u godinu raste po broju sudionika i postaje sve atraktivniji za rekreativce i trail trkače, tako da su već prošle godine imali više od 170 sudionika.

Za one koji ne znaju, a žele sudjelovati u utrci ili doći podržati “svoje” sudionike, dobro će doći i informacija da do Zlarina mogu doći ili trajektom “Jadrolinije” prema rasporedu na njihovoj web stranici ili iz Srime (Trg Srime, 22211 Srima) s taxi boatom koji vozi po dogovoru, a kontaktirati se može na broj 091 307 8157. Dodajmo da su sponzori otočne lige HEP d.d., Laboratoires de Biarritz (Prijatelji mora d.o.o.), Sagena, LAG more, TEC gradnja.

25. travanj 2024 05:03