StoryEditorOCM
Lifestyleposebno mjesto

Na Jadranskoj magistrali otvoren prvi bikers friendly kutak, goste se ovdje dočekuje s hladnim pivom

Piše Mišel Kalajžić/SD
30. lipnja 2022. - 15:55

Jadranska magistrala od Rovanjske do Karlobaga, Senja, pa čak i skroz do Rijeke, omiljena je bajkerska "tura", poznata i izvan granica Hrvatske. Svakoga ljeta magistralu na toj dionici "lomi" na stotine motorista koji uživaju u vožnji prekrasnim predjelima s prizorima na Velebit s jedne strane i Jadransko more s druge strane.

Osim toga, bajkerima baš odgovara vijugava magistrala jer uživaju u zavojima kojima obiluje na spomenutoj ruti. Zadnjih je godina cesta temeljito obnovljena, od novih rubnjaka do asfaltnog sloja, pa razumna vožnja po njoj predstavlja istinski užitak za istinske bajkere, s tim što im sigurnost ipak mora biti uvijek na prvom mjestu.

image

Bikers friendly hotel Vicko

Dražen Kasprek/privatni album Hotel Vicko/

Nakon nekoliko sati takve vožnje dobro dođe predah. U obiteljskom hotelu Vicko u Starigradu Paklenici, među prvima su shvatili da su bajkeri odlični gosti, a njihov se objekt nalazi na idealnoj lokaciji rute. Vlasnik hotela, Zoran Katić i sam je nekad davno bio bajker pa je oduvijek imao senzibilitet za motoriste kao drage goste, a njegov sin Marko ideju je proveo u djelo i u prostoru obiteljskog hotela - izgradio prvi bikers friendly kutak!

Da bi neki objekt dobio "bikers friendly" etiketu nije dovoljno da vlasnik bude samo prijateljski raspoložen prema motoristima već to podrazumijeva i dodatnu uslugu prilagođenu motoristima. Osim popusta za bajkere čime se sugerira da su dobro došli kao gosti u tom objektu, potrebno je imati i osigurano i natkriveno mjesto za parkiranje motocikla koje ih štiti od sunca i vremenskih nepogoda. 

image

Bikers friendly hotel Vicko

Dražen Kasprek/privatni album Hotel Vicko/

- Nedavno smo napravili ovaj parking za motocikle jer motociklisti su nam postali česti gosti, dođu nam i čitave moto grupe, pa im želimo omogućiti sve ono što treba njima i njihovim motociklima. Postavili smo klupu za odmor po čitavoj dužini jednog zida, a u naslonima su instalirane vanjske utičnice za struju s dodacima za USB priključke kako bi se mogli napuniti mobiteli. Ukoliko žele ostati, motoriste uvijek počastimo rakijicom ili hladnim pivom da se malo osvježe nakon dugog puta.

Pri tom na panou parkinga mogu proučiti veliku oglasnu ploču s raznim mapama i reklamnim materijalima za izlete brodom, posjete špiljama, Nacionalnom parku Paklenica, pješačkim rutama, taxi uslugama, kulturnim i povijesnim znamenitostima… naravno, neizostavan je i filmski lik Winnetoua, indijanskog poglavice iz romana Karla Maya po kojima su Nijemci snimali filmove na velebitskim lokacijama. Našim smo gostima spremni objasniti gdje mogu pronaći te lokacije, te im ponuditi mogućnosti za obilazak, kao i sve drugo što zažele za boravka u Starigradu Paklenici - kaže Marko.

image

Bikers friendly hotel Vicko  - Marko Katić

Dražen Kasprek/privatni album Hotel Vicko/

Njegov se otac Zoran dobrodošlicom i prijateljstvom toliko svidio motoristima, da mu je jedan od njih, kojega je srdačno ugostio u hotelu, darovao vrijedan obiteljski prsten i nazvao ga - svojim bratom.

Motoristi su dinamični, znatiželjni i inteligentni gosti, to su ljudi koji puno putuju i stekli su razna iskustava koje donose s raznih destinacija. Njihovi su motocikli često skuplji i od boljih automobila i već se odavno zna da se radi o traženim i zahvalnim gostima koji ne pristaju na "rog za svijeću", ali koji će profesionalnost, a pogotovo susretljivost, gostoprimstvo i prijateljstvo znati cijeniti.  

A u hotelu Vicko u Starigradu Paklenici sigurno su - dobro došli.

18. travanj 2024 14:54