StoryEditorOCM
Lifestyletajne iz kužine

Kuhar hrvatske nogometne reprezentacije otkrio što su Vatreni jeli u Kataru, iznenadit ćete se što je sve bilo na meniju

Piše Šibenski.hr
24. prosinca 2022. - 10:53

Stišala se euforija oko osvajanja bronce na Mundijalu u Kataru, prestali su i svečani dočeci, ali i dalje dolaze zanimljivi detalji oko Vatrenih.

Postavilo se i pitanje kakva je bila njihova prehrana, a najbolji sugovornik za to je Tomica Đukić, službeni kuhar reprezentacije.

"Sve su to uglavnom sportski meniji u dogovoru s liječničkom ekipom, koja dobije sve na uvid. Obvezno tjestenina, rižoto, dva mesa, bijelo, crveno, obavezno riba svaki dan na izboru, dosta voća, povrća, salata. Malo smo kod deserta kratki, uglavnom pite, štrudlice i keksići.", rekao je Đukić za Gol.hr.

image

Tomica Đukić govori reprezentativcima uoči obroka
Screenshot HNS

Zanimljivo je da je službeni kuhar priznao da u prehrani vatrenih ima i brze hrane.

‘‘Cheat day je obavezan! Pogotovo poslije utakmice. Tu jedemo junk food, to je ono, burgeri, pomfrit, neke tempure, lignje, svašta što nam padne na pamet u tom momentu. To si ispunimo, to je neka mala radost i onda polako stežemo obruč prema utakmici‘‘, dodao je Đukić.

image

Nakon kvalitetnog treninga vatrenih slijedi kvalitetna prehrana

Ante Čizmić/Cropix

‘‘Mislim da sve ovisi o sportašu, ako on nema volju i želju, onda nema pomoći‘‘, kaže Saša Janković, liječnik reprezentacije za Gol.hr.

Nema sumnje da za uspjeh brončanih iz Katara zasluge idu i za kuharski i za liječnički tim. Bravo, momci! Uslast!

18. travanj 2024 23:09