StoryEditorOCM
Lifestylebezobrazno skupo?

Je li moguće: mala kava s mlijekom u kafiću shopping centra 20 kuna!? Ljudi su šokirani... i na elitnim lokacijama je jeftinije

Piše N.G.R.
28. rujna 2022. - 13:56

Vijest s račun za kavu na kojoj je otiskana vrtoglava cijena kave nije nikakva novost za Dubrovnik i Split i njegove stanovnike i često se povede rasprava o tome. Posebno za vrijeme trajanja ljetne sezone. 20 kuna- mala kava s mlijekom u kafiću jednog zagrebačkog shopping centra.

Pa je li to moguće? Razumijemo sve i da je je kriza, i da je struja poskupila i transport, i da se treba povećati plaće radnicima, pa i da je riječ o centru gdje je sve uvijek malo skuplje- ali 20 kuna za espreso s kapljicom mlijeka je bezobrazluk.

Tema se povela i na Redditu.

-Đe ste sad pi**ke? Stradun jeftiniji.:pm, napisao je jedan Dubrovčanin a drugi dodao ‘Glavno da se svako ljeto objavi račun iz Dubrovnika, ja danas za 12 kn na plaži popio‘.

Neće tako skoro zaboraviti naši južnjaci da ih se proziva za skupoću.

Drugi su mudro savjetovali da se za 20 kuna može kupiti kava i skuhati tko zna koliko šalica kave.

Istina, ali nije poanta u tome da se doma pije kava već da netko tko se našao u centru, i želi popiti kavu mora dati 20 kuna za gutljaj ipol kave.

image
Redddit

A ako je ona 20 kuna, koliko je onda bijela kava, Nescafe, ili ‘nedao Bog‘ ice coffe, proletilo je autorici teksta kroz glavu. Komentari se samo nižu.

-Baš neki dan u centru Lisabona popio kavu za 1€. Kreću se od 0.70 centi do 1€, rijetko gdje skuplje.

Pih, u Sudanu za tu lovu dobijes Lacoste pederusu. Još ti ostane za Uber od hotela do Zagreba, nasmijali smo se dobro na ovaj komentar i zamislili tu ‘Lacoste‘ pederušu.

Jesu li onda cijene poludjele samo kod nas?

- Žalite se da vam je sve preskupo i onda se**ete po gazdama šta konobarima ne daju veću plaću. Kad svi misle da bi minimalac trebao biti sedam tisuća kuna i nitko neće delat ispod toga, onda se cijene dižu dok se ne plati radnik, poručio je još jedan sudionik rasprave. 

A za kraj smo sačuvali najbolji komentar koji je daleko od dobrog ali je itekako istinit.

- S obzirom da će sada struja biti tri puta skuplja svim obrtima očekujte ovo sve više, nagovijestio je korisnik Reddita što nas očekuje u skoroj budučnosti.

Zato pijte s guštom i taj espreso s kap mlijeka za bezobraznih 20 kuna jer uskoro će i on izazivati nostalgiju kod sviju nas.

Živili!

24. travanj 2024 05:24