StoryEditorOCM
GlazbaU četvrtak, 20. lipnja

Slavljenički koncert 'Bonace' na svetom Mihovilu: Na 40. rođendan im stižu Cambi, Kondža, Grašo...

11. lipnja 2019. - 15:17

Šibenska klapa "Bonaca" ove godine obilježava 40. rođendan. Tim povodom u četvrtak 20. lipnja u 21 sat na Tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku održat će veliki slavljenički koncert na kojem će izvesti brojne uspješnice s 18 nosača zvuka kojima su, kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare istaknuo Goran Gulin, glavni "Bonacin" vokal, pronijeli ime grada Šibenika i Šibensko-kninske županije na nastupima i gostovanjima diljem svijeta. Klapi slavljenici pridružit će se na koncertu njihovi dugogodišnji glazbeni prijatelji, Oliverovi "Dupini" koji će pratiti sve izvođače, klapa "Cambi" iz Splita, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Petar Grašo te šibenska mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić.

- Bit će to divna večer, puna emocija pod zvjezdanim nebom najljepše pozornice na Jadranu i jedan istinski koncert za dušu - najavio je Gulin, otkrivši da će dio glazbenog repertoara večeri biti posvećen Oliveru Dragojeviću, neprežaljenom "Bonacinom" prijatelju, u spomen kojega će izvesti dvije pjesme.

O posebnim osjećajima s kojima će "Dupini" prvi put svirati na Tvrđavi svetog Mihovila nakon velikog koncerta koji je Oliver sa članovima svog pratećeg benda na istom mjestu održao prije nepune četiri godine govorio je Goran Franić, frontman "Dupina".

Potpora grada

- Skorašnji koncert dočekujem s pomiješanim osjećajima. S jedne strane radujem se nastupu s našim i Oliverovim zajedničkim prijateljima, a s druge strane teško je zatomiti sjetu i tjeskobu zbog živih sjećanja na naše nastupe s Oliverom. Stalno očekujemo da će on u jednom trenutku izići na pozornicu... Vjerujem da ćemo ipak uz Tedija, Grašu i Zoricu te sve naše dugogodišnje prijatelje zajedno s "Bonacom" napraviti iskorak, razbiti barijeru i iznjedriti jedan koncert za pamćenje jer to ovaj grad zaslužuje - emotivan je bio Franić.

O zadovoljstvu s kojim je Tvrđava kulture Šibenik prišla suorganizaciji koncerta govorila je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica te javne ustanove.

- Čuveni šibenski pivači, klapa "Bonaca" i njihova pisma nadaleko su poznati diljem države i izuzetno nam je zadovoljstvo podržati ovu veliku obljetnicu. Prije nekoliko mjeseci smo krenuli u organizaciju, a ne vidim bolje mjesto za održavanje ovog koncerta od tvrđave svetog Mihovila. Sigurni smo da će koncert svima ostati u lijepom sjećanju i da će se pamtiti - poručila je ravnateljica.

Šibenski dogradonačelnik Paško Rakić izrazio je zadovoljstvo činjenicom što je grad Šibenik suorganizator "Bonacina" slavljeničkog koncerta.

Ulaznice za koncert "Bonace" i prijatelja moći će se po popularnoj cijeni od 100 kuna (a za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz popust) kupiti u City Pointu šibenskih tvrđava i na ulazima tvrđava.

19. travanj 2024 03:31