StoryEditorOCM
GlazbaU ponedjeljak, 2. kolovoza

Šibenski violinist Marko Ramljak s bendom vrhunskih glazbenika na Tvrđavi Barone

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2021. - 12:21

U ponedjeljak, 2. kolovoza u 21 sat, na Stranu B se vraća jedan od najboljih i najpoznatijih hrvatskih violinista, Šibenčanin Marko Ramljak koji je prije nešto manje od dva mjeseca, zajedno s s Gabi i Matijom, otvorio Kuću umjetnosti Arsen.

Ovoga puta na Tvrđavu Barone, na čelu s Markom stiže i cijeli postav Marko Ramljak Banda koji je okupio sam vrh hrvatske glazbene jazz scene – Branimir Gazdik na bubnjevima, Maasej Kovačević na klavijaturama i Vedran Ružić na bas gitari imena su koja garantiraju vrhunsku svirku u ambijentu utvrde nad gradom.

BROJNE GLAZBENE SURADNJE

U dugoj i uspješnoj glazbenoj karijeri koja započinje 1993. godine, Marko je surađivao s mnogim poznatim sastavima kao što je Jazz Ex Tempore Orchestra, Balkan Superselection, Balkan Horses Band II, Kreesan, Hot Club Zagreb ali isto tako i sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Sean Cannon iz The Dublinersa, Vlatko Stefanovski, Matija Dedić, Stephane Edouard, Ramesh Shotham, Mate Matišić, Goran Bojčevski, Elvis Stanić, Manu Katche… Od 1999. neprekinuto radi s Gibonnijem, a upravo je njegova virtuoznost na violinskim dionicama postala prepoznatljiv dio Gibinih albuma i koncerata

BOGATA DISKOGRAFIJA I BROJNE NAGRADE

Marko Ramljak snimio je tri instrumentalna solo albuma i jedno live izdanje Mindset Live, kojeg je 2016. godine i predstavio na Strani B, tada pod tribinama Tvrđave sv. Mihovila, a na kojem su gostovali i Vlatko Stefanovski, Elvis Stanić, Stephane Edouard i Lenart Krečič. Dobitnik je četiri nagrade "Status" Hrvatske glazbene unije za najistaknutijeg instrumentalistu, što dokazuje njegovu kvalitetu – ne samo kao violinista, već kao i autora glazbe koja violinu postavlja na sam vrh mainstream jazz-fusion idioma, kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj regiji.

SLOBODAN ULAZ ZA KLUB PRIJATELJA, DETALJI O MJERAMA USKORO

Kao i na dosadašnje koncerte Strane B ulaz je slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom, dok ostali zainteresirani za ovaj koncert ulaznicu po cijeni od 40 kuna mogu kupiti na blagajni Tvrđave Barone, od srijede 28. srpnja. Ulaznice su dostupne u ograničenom broju.

Detaljnije informacije o aktualnim mjerama koje će se provoditi pri ulasku na koncert popratite na službenoj web stranici Tvrđave kulture Šibenik unutar stranice događanja.

18. travanj 2024 16:39