StoryEditorOCM
GlazbaRock među knjigama

Šibenski glazbenik Ante Prgin sa svojim bendom Magul uznemirio kulturne duhove

Piše Petar MIKULIČIN
TRIS
5. prosinca 2016. - 19:04

Rock koncert u Gradskoj knjižnici? Zvuči poput oksimorona. No, u slučaju šibenskog glazbenika Ante Prgina očito ne postoji nespojivo! Sa svojim novim projektom, bendom Magul, proteklog je vikenda u intimnu i mirnu atmosferu Knjižnice Juraj Šižgorić unio ritam rock'n'rolla. Nakon nastupa s bivšom grupom L'Kok u Šibenskom kazalištu, Prgin je ponovno "uznemirio kulturne duhove“. I, očito, uspio!

– Ideja o nastupu u Knjižnici rodila se još u drugom mjesecu ove godine. Nakon što sam se razišao s L'Kokom, bio sam još u procesu stvaranja novog benda, Magula. S obzirom da se sve dobro zakotrljalo, bilo je samo pitanje kad ćemo održati jedan takav, prezentacijski koncert. Ljeto smo iskoristili za snimanje novog materijala, koji je trenutačno u fazi miksanja, dovršavanja. Zato je ovo bio odličan trenutak da gurnemo vani naše nove pjesme. Ravnatelj Knjižnice Vilijam Lakić pozitivno je reagirao na naš prijedlog. Nama je ostalo samo da se pojavimo. Nismo radili ni posebnu promociju, pa možemo biti i više nego zadovoljni posjetom – govorio nam je Ante Prgin, poslije nastupa u Knjižnici, u kojoj se okupilo stotinjak zaljubljenika u rock.

Bio je to tek drugi Magulov nastup, nakon što je bend osnovan u listopadu prošle godine. Magulovci su Šibenčanima predstavili sedam autorskih pjesama, koje će činiti i njihov prvi nosač zvuka. Za potpuno drugačiji ugođaj Gradske knjižnice pobrinuli su se momci iz Roki sound and light produkcije videoprojekcijama na stropovima i kvalitetnim zvukom.
– I mene je zanimalo kako će izgledati rock koncert u ranom terminu, između 8 i 9 sati navečer. Bez šanka, alkohola i svih popratnih sadržaja. Oduševilo me kako se lako publika priviknula na takav ambijent, u kojem vam ne preostaje ništa drugo, nego da slušate – ističe Prgin, koji je Knjižnicu u glazbenom smislu već iskušao, ali u akustičnoj varijanti.
Zvuk Magula se nedavno prvi put pojavio u eteru Radio Šibenika. Prvi uradak Ante Prgina, producenta i bas-gitarista Božidara Bilušića te novog bubnjara Ivice Crvelina (op.a. zamijenio Rina Miorina) trebao bi se probiti na glazbeno tržište početkom iduće godine. Dotad bi se u glavi njihova frontmena mogla zavrtiti još pokoja interesantna ideja!

– Već postoje neke zamisli kad je riječ o novim nastupima. No, ne bih htio još ništa otkrivati, govoriti unaprijed. Sad smo usredotočeni na finalizaciju svih pjesama na albumu. Što se tiče naziva CD-a, ni to još ne mogu objaviti, jer ga još nismo definirali. Inače imam problema s određivanjem naziva pjesama, bendova, albuma, pa vas ne treba ništa čuditi. Vjerojatno ćemo o imenu odlučivati u pet do dvanaest! – poručuje poluozbiljno Ante Prgin.

18. travanj 2024 21:33