StoryEditorOCM
GlazbaParty

Pariz ima katakombe, a Šibenik Tunel; U subotu stižu Foxy, El Commando i Carnero

16. studenog 2018. - 15:15

Vjerojatno ste čuli priču o pariškim katakombama i ilegalnim "underground" zabavama koje se tamo održavaju. E, pa odnedavno i Šibenik ima svoje mjesto za partyje pod zemljom. Zove se "Tunel" i on je, za razliku od katakombi, legalan.

Prostor u nekadašnjim vojnim potkopima otvoren je prije točno mjesec dana. Tada je u njemu nastupio Baikal, DJ iz Berlina, još jednoga grada poznatog po moćnoj "underground" sceni.

"Tunel" je, očito, položio ispit, pa je udruga "RatCat", kojoj je taj prostor ustupljen na korištenje, odlučila organizirati novu elektroničku zabavu.

– Više smo nego zadovoljni kako je to izgledalo prije mjesec dana. Vjerujem da smo stvorili jedno odlično mjesto za noćni provod i zabavu. Nebitno jeste li raspoloženi za ples ili ste došli samo popiti koje piće i uživati sa strane u glazbi. U "Tunelu" imamo i prostor u kojemu ljudi mogu, što mi Šibenčani kažemo, odanuti. To što se prostor nalazi nekoliko metara pod zemljom olakšava nam stvar i zbog buke. Glazba u Mandalini nikome ne smeta. Možda jedino ribama – govori nam sa smiješkom Andrija Bakula, glavni čovjek "RatCata", poznat i kao DJ Bake junior.

Odmah nakon što je završila prošla svirka, Bakula, Kanjer i ostali krenuli su sastavljati budući program u podzemlju Mandaline. U nekadašnjem će vojnom kompleksu, zato, ove subote nastupiti trojica DJ-eva, Vodičanin Carnero, Splićanin El Commando i Šibenčanin Foxy.

– Carnero zajedno s Fabianom Matešom i Tonkom čini DJ kolektiv Metz Attack. Njih dvojicu smo već predstavili šibenskoj publici, a sada je vrijeme i za Carnera, koji nam je odavno na listi želja. Njegov je zvuk inspiriran amsterdamskom i düselldorfskom scenom. Carnero je zabilježio nastupe u klubovima poput "Mastersa", "Soundfactoryja" i "Pločnika". Kao promotor je, zajedno s kolegama iz Metz Attacka, organizirao gostovanja Carla Hardyja i Joba Sifrea – predstavio je Bakula mladog, 23-godišnjeg kolegu iz Vodica.

Potom je Bakula predstavio El Commanda.
– On je u Splitu dobro poznat kao jedan od osnivača serijala "PULP i TAMAN", što se održavaju u klubu "Kocka". Pobjednik je natječaja "Illectricity Festival Nucomers", te rezident DJ zagrebačkog kolektiva "No balance". Njegove je setove publika mogla čuti u brojnim noćnim klubovima većih hrvatskih gradova, ali i na različitim festivalima. Riječ je o zanimljivom i inovativnom DJ-u – opisuje Bake.

Za kraj je ostavio i "domaćina", Foxyja, glavnog "krivca" za zajednički, šibenski nastup trojice DJ-eva.
– Foxy čini jezgru "Blast Festivala", na kojemu se iz ljeta u ljeto u uvali Minerska promovira originalni zvuk, karakterističan i za svu trojicu, koje dovodimo u "Tunel". On je sklon eksperimentima. Igra se glazbenim žanrovima i pritom se bespoštedno, čitavim svojim bićem, unosi u nastup. Zato nakon odsviranog seta nerijetko izgleda kao sprinter koji je upravo završio utrku života – smije se Andrija.

Nastup Foxyja, El Commanda i Carnera počinje u subotu od 23 sata. On će ujedno biti i najava novih zabava u organizaciji članova udruge "RatCat", koji pripremaju i veliki novogodišnji party na otvorenom.

19. travanj 2024 06:57