StoryEditorOCM
GlazbaU petak, 14. kolovoza

Novi koncert na Baroneu: Operna pjevačica Tea Slavica Bačić pjeva jazz

Piše Marija Lončar
12. kolovoza 2020. - 18:16

Mlada šibenska sopranistica Tea Slavica Bačić, široj javnosti poznata i kao voditeljica dječjeg zbora Zdravo maleni, klavijaturist Mate Anić i Siniša Jelovčić (električna gitara) svoju su glazbenu suradnju počeli upravo zbog korone.

Kada je u proljeće zloglasni virus prodro i u Hrvatsku, a svi kulturni događaji odmah bili otkazani, zatvorile se trgovine, kafići, škole i cijeli svijet počeo očajavati, ovi su glazbenici zajedno sjeli i počeli raditi.

Rezultat toga šibenska publika moći će vidjeti u petak, 14. kolovoza na Tvrđavi Barone u organizaciji Tvrđave kulture Šibenik. Koncert počinje u 21. 30 sati, a na programu nazvanom Lullaby of Birdland, naći će se mahom jazz skladbe.

-Izvodit ćemo jazz standarde, ali će biti i nekih domaćih autora, primjerice Arsena i Runjića. Više ne mogu otkrivati, neka bude iznenađenje, ali mogu reći kako će program biti dinamičan. Krenut ćemo ulagano, a onda... - uz smijeh govori Tea Slavica Bačić, ali se brzo uozbiljila sjetivši se koliko je sada glazbenicima teško, a nekima i nemoguće, raditi upravo zbog korone.

-Vrlo je teško u ova vremena biti muzičar i ovisiti o nastupima. Stvari se svakodevno mijenjaju. I neki naši nastupi koje smo trebali imati otkazani su, ali na sreću neki su i "uletjeli". Nadam se da ćemo ovaj program s Barone moći još ponegdje izvesti, ali to u ovom trenutku ne možemo sigurno znati.

Tea je solo pjevanje završila na splitskoj Umjetničkoj akademiji još 2012. i iste godine vratila se u rodni grad. Kontinuirano, kaže, nastupa, ali lani je prvi put odlučila javnosti se predstaviti u drugačijem izdanju, onom izvan klasike i opere.

-Velika sam zaljubljenica u jazz, soul i gospel. To su hrabri žanrovi, tako bih ih ja nazvala. Naravno, u meni i dalje čuči ljubav prema klasici i operi i samo čekam priliku da tu pjevam, ali me jako veseli da se mogu izraziti u različitim žanrovima. Tako sam i lani nastupila na Baroneu s Tomom Gracinom na gitari. Na programu je tada prevladavala bossa nova, blues i jazz. Reakcije publike tada su bile odlične. Nadam se da neće izostati i ni ovaj put – kazala je Tea Slavica Bačić.
 

19. travanj 2024 20:22