StoryEditorOCM
GlazbaMinerska se trese

Ljubitelji techno i hause glazbe idućeg petka uživat će u drugom izdanju Nox partyja

Piše Šibenski.hr
25. studenog 2017. - 15:41


 
Napuštena zgrada u bivšoj vojarni Minerska ponovo će se ovih dana pretvoriti u underground techno raj na zemlji. Tri tjedna nakon prvog izdanja koje je u Minerskoj okupilo nekoliko stotina poklonika te glazbe, u petak, 2. prosinca održat će se druga noć Nox partyja za koju organizatiori vjeruju da privući još više šibenske publike.

- Drugi povratnički Nox ovog puta dovodi jaka imena domaće i inozemne techno scene.Prošli put premijerni nastup u Hrvatskoj upravo na Noxu imao je Amerikanac s berlinskom adresom Jon Hester, a ovaj put dovodimo dva nova izvođača kojima će ovo također biti prvi hrvatski nastup. To je Malice - nova „princeza“ berlinske underground techno scene. Od kad je 2013. prvi put nastupila u kultnom berlinskom Tresoru, redovito je ime na lineupu svih relevantnih klupskih događaja u Njemačkoj te drugim zemljama Europe. Poznata po tome da glazbu pušta isključivo s ploča, na drugom Noxu u Šibenik će donijeti atmosferu berlinskih underground techno klubova - objašnjava Igor Bergam iz organizacijskog tima Nox partyja.

Osim Malice, dodaje Bergam, u Šibenik dolazi i mladi DJ iz Mađarske Adam Bence.

-Već sa 16 godina počeo je stvarati vlastitu techno glazbu, a prva ljubav bila mu je Minimal techno. Adam je ove godine bio dio BURN Residency Mix Off Hungary 2017 tima, a na Noxu u Minerskoj i Šibenik će imati svoje tehno i hause snage.Nastupit će NiceHell, koji već više od desetljeća organizira priznate i poznate elektroničke evente u Šibeniku, te Fabian Mateša, 21-godišnji Vodičanin, nova nada lokalne rave scene, koji je ovaj tjedan dobio nagradu Ambasador u kategoriji „Newcomer godine“ portala „Klubska scena“ - ističe Bergam.

Tvrdi i kako se šibenski Nox razlikuje od drugih, sličnih glazbenih događanja po svjetlosnim efektima koji prate izvođače. Tako  je publika na prvom Noxu imala priliku prvi put u Hrvatskoj uživati u hologramu i drugim atraktivnim 3D animacijama i projekcijama, a slični vizaualni efekti neće nedostajati ni u petak.

Grad Šibenik osigurao je besplatan autobusni prijevoz do Minerske i nazad za sve posjetitelje ovog glazbenog događanja.

Večeras će se pak u caffe baru Skipper održati i party zagrijavanja, a na istom mjestu od danas možete kupiti i Nox ulaznice po promotivnoj cijeni od 40 kuna. Na dan partija, 2.12. ulaznice će se prodavati na ulazu i koštat će 60 kuna.

Povratničku seriju Nox partija organiziraju dvije šibenske udruge za promicanje glazbene kulture: Nota Šibenik i P.A.R.K..

 

19. travanj 2024 00:31