StoryEditorOCM
GlazbaZAVRŠENO FINALE

Italija odnijela pobjedu na Eurosongu u nevjerojatnoj drami. Hvatski gledatelji najviše bodova dali Srbiji!

Piše Šibenski.hr
23. svibnja 2021. - 10:11

Više od 180 milijuna gledatelja ispred malih ekrana i stručni žiri 39 zemalja sudionika odlučili su kako su pobjednici ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije predstavnici Italije. Grupa Måneskin i njihova pjesma "Zitti e buoni" osvojila je ukupno 524 boda.

Drugo mjesto pripalo je Francuskoj, a treće Švicarskoj.

Hrvatski žiri u sastavu Denis Dumančić, Luka Nižetić, Monika Lelas Halambek, Nika Turković i Tonka najviše bodova (12) dao je Italiji. 

Jedan bod dali su Portugalu, dva boda dobila je Litva, tri Malta, a četiri Rusija. Pet bodova dali su Izraelu, šest bodova Francuskoj, a Srbiji sedam. Osam bodova hrvatski je stručni žiri dao Švicarskoj, a deset bodova Islandu.

Glasove je iz studija HRT-a na zagrebačkom Prisavlju čitao sportski novinar Ivan Dorian Molnar.

Gledatelji u Hrvatskoj putem telefonskih poziva najviše su glasova dali Srbiji (12), Italiji (10), Ukrajini (8), Francuskoj (7), Finskoj (6), Švicarskoj (5), Islandu (4), Rusiji (3), Azerbajdžanu (2) i Albaniji (1).

Posljednji na eurovizijskoj tablici predstavnici su Velike Britanije koji nisu dobili nijedan bod. Naši susjedi, djevojke iz srpske grupe Hurricane osvojile su 15 mjesto.

U finalu smo gledali nastupe 26 zemalja, a kroz gotovo četiri sata programa u rotterdamskoj Ahoy areni vodili su nas kao i prethodne dvije večeri glumica i voditeljica Chantal Janzen, pjevačica i voditeljica Edsilia Rombley, pjevač i voditelj Jan Smit te beauty blogerica i YouTube zvijezda Nikkie de Jager

Prije čitanja glasova pogledali smo snimljeni nastup Duncana Laurenca s obzirom da pjevač koji je doveo Eurosong u Nizozemsku nije mogao nastupiti jer je ranije ovog tjedna doznao da ima koronavirus.

U dvorani je ukupno bilo 3500 gledatelja, koji su morali biti negativni na Covid-19, što je tek 20 posto kapaciteta dvorane u kojoj se ove godine održavao Eurosong, inače 65. po redu.

23. travanj 2024 10:14