StoryEditorOCM
Glazba'Dno dna'

Balaševićeva nova pjesma zabranjena na radiju jer su se neki u njoj prepoznali: 'Da mi je znati tko? Krezubi sa zastavama?'

Piše PSD
22. prosinca 2017. - 14:37

Iako nikada nije bio onaj koji prešućuje ili se povodi za većinom, Đorđe Balašević tek je nedavno doživio svoju prvu zabranu. Njegova je nova pjesma nepoželjna na srpskome radiju, i to zato što su se, navodno, neki bitni ljudi u njoj prepoznali.

"Škakljivo je, vele, prepoznali su se neki. Ma tko se prepoznao, da mi je znati, kad se u pjesmi spominju samo uopćeno “najveće protuve”, “smradovi sa farme”, “majmuni koje smo prizvali”, “krezubi sa zastavama, i “opsenar, tačka, kom.” I što je sad tu tužnije? Što se netko iz cuga prepoznao u “Majmunu” ili što netko drugi drhti da mu “Prepoznati majmun” tek tako može ukinuti program zbog nečije pjesme puštene u program? Mislio sam da je to lokalna tema, ali komentari su zastrašujuće regionalni. Ali, bez brige, nisam ni planirao izvoditi je u državama u kojima sam formalni stranac, samo mi još fale optužbe da ugrožavam ustavni poredak i slično", prenosi večernji.hr Balaševićevu izjavu.

Radi se o njegovoj pjesmi 'Dno dna' koja je u kratkome roku uspjela isprovocirati političare u susjednoj državi i 'zaraditi' zabranu puštanja na radiju.

"Dovršio sam dvije davno započete pjesme, “O, mati”, i “Dno dna”, ali ne znam više je li nam to baš trebalo? Napravila se cijela gužva oko ove druge, i nije mi jasno zašto je sad mene sram što mi se jedan za drugim javljaju urednici radiostanica, redom se ispričavajući što je ne smiju pustiti u program jer je “malo preoštra”. Pa da napravim onda za vas neku tuplju?", objašnjava situaciju kantautor.

Novosadski pjevač će, inače, nastupiti u Zagrebu 26. prosinca, a u prodaju su puštene dodatne ulaznice za ovaj rasprodani koncert.


'Dno dna'

25. travanj 2024 01:14