StoryEditorOCM
GlazbaTuga na Mirogoju

'Dragi maestro, mirno plovi...': na posljednjem ispraćaju Đele Jusića shrvani brat Ibrica i brojni poznati s estrade zadnji put su pozdravili legendarnog skladatelja

6. lipnja 2019. - 19:21

Prošli tjedan oprostili smo se od legendarnog domaćeg skladatelja, maestra Đele Jusića. Iza sebe je ostavio neke od najljepših hrvatskih skladbi svih vremena, vječne hitove klasične i zabavne glazbe. Preminuo je u 80. godini nakon duge i teške bolesti.

'Njegova glazba bila je timbar od Grada...': što su o Dubrovačkom trubaduru rekli kolege i prijatelji

Od Đele su se oprostili u rodnome Dubrovniku na skalinima ispred Crkve sv. Vlaha, gdje se prije tri dana okupila svita prijatelja, susjeda i sugrađana koji su oproštaj htjeli "odraditi" kako i priliči, pjesmom. 

Pogledajte kako se u Dubrovniku pjevalo i plakalo za velikim skladateljem: nema koga nije zbog Đele 'stislo' ispred crkve Svetog Vlaha

Danas je pak, na zagrebačkome groblju Mirogoj, održan posljednji ispraćaj, uz stotine ljudi iz svijeta glazbe, prijatelja i obitelji. Shrvani Ibrica Jusić stajao je uz lijes, a uz ostatak okupljenih uz Đelinu pjesmu "Lula starog kapetana" pozdravio je voljenog brata posljednji put.

Na ispraćaj je stigao i Andrej Plenković, Željko Bebek sa suprugom Ružicom, Nina Badrić, Jasna Zlokić i Alka Vuica. Govor je najprije održao Siniša Škarica, potom i voditelj Andrija Jarak koji je, kako pišu 24 sata, bio posebno emotivan.

"Dragi maestro, prijatelju, hvala na svakom očinskom savjetu. Mirno plovi oko Lokruma svojom barkom...", kazao je Jarak pred okupljenima koji nisu skrivali emocije.

 

23. travanj 2024 14:27