StoryEditorOCM
OstaloDruga pobjeda ‘sunčanih‘

Uzeli bodove i odslužili kazne: Solaris izvukao dvostruku korist iz utakmice s KPK-om

Piše Krešimir Gulin
1. studenog 2020. - 09:41

Solaris- KPK 17:9 (5:2, 6.3, 4:2, 2:2)

ŠIBENIK- Bazen u Crnici. Bez gledatelja. Suci: Nenad Periš i Joško Prančić.

Solaris: Jukić (12 obrana), Malenica (1), Erak (2), N. Štrkalj (1), Kovalenko (1), Herceg (3), Kreković, Pelicarić (1), Ljubičić, Bulat (3), Koprčina (2), Stahor (3), L. Štrkalj, Brajković.

KPK: Skokandić (5 obrana), Radovanović, Šegedin, Ban (1), Čale (1), Stojčić (2), Buconić (3), Mozara (1), Denoble, Matutinović, F. Fabris, T. Fabris (1), Botica, Čumbelić.

Igrač više: Solaris 4/7; KPK 5/12.

Peterci: Solaris 1/3; KPK 3/3.

Vaterpolisti Solarisa izvukli su dvostruku korist iz odgođene utakmice s KPK-om, koja je trebala biti odigrana još 16. listopada. Međutim, u redovima Korčulana pojavio se problem s Covidom-19, pa je za odigravanje utakmice trebalo pričekati petnaestak dana. Zašto dvostruku korist? Prvenstveno, jer su upisali drugu prvenstvenu pobjedu nakon poraza s Mornarom i Jugom. Drugo, zato što su u ovoj utakmici kazne odradili vaterpolisti Solarisa Marin i Toni Šparada te Jerko Penava. Podsjetimo, oni su kažnjeni zbog sudjelovanja u tučnjavi u završnici utakmice s Mornarom u Splitu. Inače, reprezentativni vratar Marin Šparada prvotno je dobio tri utakmice kazne, ali mu je naknadno 'posušena' jedna utakmica kazne. Budući da se Solarisov trojac već 'hladio' u Dubrovniku s Jugom, na sve njih će trener Jure Marelja moći računati u idućoj utakmici.

Ali, veliko je pitanje kada će i protiv koga Šibenčani igrati sljedeću utakmicu. Jer, korona uvelike kroji kalendar vaterpolskog prvenstva. Zato je povjerenik natjecanja Milivoj Bebić već donio odluku da se odgađa utakmica između splitskog Jadrana i Solairsa koja je trebala biti odigrana u srijedu. Nadalje, Bebić još uvijek nije mogao odrediti termin kada će biti nadoknađena odgođena utakmica između 'sunčanih' i zagrebačke Mladosti. Jasno, razlog je veći broj zaraženih u redovima 'žabaca' i 'jadranaša'.

Što reći o susretu Solarisa i KPK. Uglavnom, bila je to jednosmjerna utakmica. Gosti su tek uspjeli izjednačiti na 1:1. Potom je uslijedila serija 3:0 domaćih vaterpolista. Ubrzo i još jedna od 4:0. U tom trenutku je na semaforu svijetlilo 8:2 za Solaris i svaka rezultatska neizvjesnost je nestala. Inače, dominatni su bili šibenski centri Herceg i Bulat, koji su zabili po tri gola. 'Sunčani' su i plivački nadvisili Korčulane. U tom segmentu igre, posebno su se istaknuli Vice Erak i Luka Stahor. Iskusni vratar Ivan Jukić dobro je odmijenio Šparadu, a bilo je minuta i za najmlađe Brajkovića, Ljubičića i Luciana Štrkalja među vratnicama.

18. travanj 2024 19:34