StoryEditorOCM
OstaloVeslanje

Uspjeh na državnom prvenstvu za juniore i mlađe uzraste: Cure i momci iz 'Krke' osvojili pet medalja

10. srpnja 2019. - 12:54

Proteklog vikenda, u Zagrebu je održano 29. Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i mlađe uzraste. Na tom najznačajnijem domaćem natjecanju za koje se veslačice i veslači pripremaju dugo i marljivo, svatko se nada medalji kao kruni cjelogodišnjeg rada. Svaki hrvatski veslački klub u Zagreb je poslao najbolje posade kojima raspolaže pa tako i Krka. Među 332 prijavljene posade našlo i njih 11 iz Šibenika.

- U vrućem Zagrebu krkašice i krkaši osvojili su pet medalja i to dvije zlatne i tri srebrne, što je lijep plijen s kojim su se naše cure i momci vratili u Šibenik - rezimirao je nastup Šibenčana Dražen Crnogaća, predsjednik VK Krka.
 

Jerko Radovčić i Nino Perišić osvojili su zlato u dvojcu na pariće za starije juniore! Njihov nastup Crnogaća je opisao u tri riječi: sigurni, uvjerljivi i dominantni.

- Naime, u fair-uvjetima (bonaca) stazu su prevalili u vremenu 6:32:33, što je rezultat koji bi im na Svjetskom prvenstvu jamčio borbu za medalje! Dovoljno je reći da su najbližeg suparnika, izvrstan dubl V.K. Trešnjevka inače kolege i prijatelje iz reprezentacije, ostavili iza sebe za više od 15 sekundi! U A-finalu bili su opet uvjerljivi, doduše nisu išli tako brzo, ali svejedno – pokazali su strašan potencijal koji u narednim godinama treba oplemeniti i potvrditi - istaknuo je Crnogaća.
 

Kristijan Papak, Jerko Radovčić, Nino Perišić i Lovre Klarin uzeli su zlato u četvercu na pariće za starije juniore.

Zapela za lopoč pa se prevrnula!

- Od nastupa ove posade očekivali smo medalju, ali u svjetski jakom veslanju kao što je ono u Hrvatskoj među drugim jakim posadama treba se moći izboriti za očekivano - rekao je Crnogaća.
 

Marta Budimir i Sara Slugan kući su se vratile sa srebrom u dvojcu na pariće za kadetkinje. Jednako kao i Ana Papak u samcu za lake juniorke!

Lovre Klarin i Kristijan Papak zaslužili su srebro u dvojcu bez kormilara za starije juniore. Filip Gligić bio je šesti u A-finalu samaca za mlađe juniore, isto kao i Matej Krnić u A-finalu za starije kadete.

Od ostalih veslača Krke Toni Poduriljko i Roko Rupić bili su treći u B-finalu u disciplini dvojac na pariće za starije kadete, Frane Papak četvrti u B-finalu za mlađe kadete, Filip Matešić i Pjero Šare nisu uspjeli proći kvalifikacije u dvojcu na pariće za mlađe juniore, a Franka Zorčić ostala je bez plasmana u samcu za starije kadetkinje.

- Umjesto osvajanja potajno očekivane medalje, Frankino je veslo na Jarunu zapelo za lopoč zbog čega se prevrnula pa nije uspjela proći eliminacije - zaključio je Crnogaća.

19. travanj 2024 13:20