StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

U petak svi u Crnicu na derbi regionalne lige; Stiže Radnički, trener Kreković smiruje tenzije: Nije ovo utakmica koja 'para gaće', lani smo naučili kada se rješava prvenstvo

13. studenog 2019. - 15:03

Vaterpolisti Solarisa žive vrlo dobru sezonu. Poslije cijelog desetljeća 'sunčani' su zaigrali u Europi i daleko od toga da su bili prolaznici u LEN Cupu. Nadalje, momčad trenera Joška Krekovića ušla je final four Kupa Hrvatske gdje će idućeg vikenda zaigrati u društvu tri hrvatska euroligaša (Jug, Mladost i Jadran).

No, najvažnije natjecanje u sezoni za Šibenčane je ono u A2 regionalnoj ligi. I tu Solaris još nije napravio krivi korak. U devet kola ostvario je maksimalnih devet pobjeda. Ali, 'sunčanima' za vrat puše kragujevački Radnički koji ima isti skor.

Budući da srpski sastav u okviru 10. kola gostuje u Crnici u petak u 17.30 sati, jasno je kako ta utakmica nosi epitet derbija. Neki će ići još i dalje, pa kazati kako ta utakmica 'para gaće', odnosno da praktički odlučuje o tome tko će iduće sezone igrati u elitnom razredu regionalnog vaterpola.

- Ova utakmica je derbi, jer i mi i oni imamo po devet pobjeda, međutim ne smatram da će odlučivati bilo što o konačnom ishodu sezone. Ona nosi tri boda i ništa više. Plasman u A1 regionalnu ligu određivat će se u veljači i ožujku iduće godine kada se bude igrala Liga 6- misli Joško Kreković, trener Solarisa.

On to govori poučen iskustvom iz prošle sezone kada su 'sunčani' u već spomenutoj Ligi 6 ispustili plasman u viši rang:

- Tako je, i lani smo bili u dobroj startnoj poziciji, pa nismo iskoristili prigodu u konačnici. Ubrzo nas čeka prvenstvena pauza koja će trajati do veljače i moramo sačekati i vidjeti kako će se ekipe složiti i pripremiti za završnicu sezone- drži Kreković.

Ipak, dojam je da ove sezone, za razliku od lani, nema toliko 'mina' u A2 ligi na kojima bi Solaris i Radnički mogli prosuti bodove:

- Istina, nema recimo Budve koja je na kraju bila i prva na tablici. Ali, nitko ne može reći da je lagano gostovanje u Nišu. Uostalom, tamo smo mi prošle sezone i izgubili prvenstvo. Isto tako i Primorje, koje je minule godine u Ligi 6 izgubilo samo od Solarisa. Polako s kalukacijama, naučili smo lekciju lani- spušta loptu na zemlju Kreković.

Trener Solarisa jasno ističe kako je njihova želja pobijediti u petak i završiti ovaj dio sezone na najbolji mogući način:

- Protivnika respektiramo, ali ga se ne bojimo. Znamo njihove dobre stvari, međutim mišljenja sam da smo barem podjednaki, ako ne i bolji od njih. Uz to, ne sjećam se da smo izgubili neku utakmicu Regionalne lige u Crnici- istaknuo je Kreković.

Slično kao i svoj trener razmišlja i kapetan Solarisa:

- Radnički je odlična momčad, kao i svaka srpska ekipa dosta su agresivni, no za razilku od nekih drugih regionalnih ligaša oni imaju i kvalitetu. U njihovim redovima je nekoliko igrača koji su na spisku srpskog izbornika Savića poput vratara Dobožanova ili centra Toholja te Lukića... Ipak, uz sav respekt prema Radničkom mi smo favoriti. Smatram kako u Crnici nitko protiv Solarisa nije favorit osim naših euroligaša. Međutim, želim napomenuti da neće biti kraj svijeta ako izgubimo u petak. Ima se još puno igrati do kraja sezone- veli Andrija Vlahović.

'Sunčani' su već jednom ove sezone igrali s Radničkim. Bilo je to u mađarskom Egeru na kvalifikacijskom turniru LEN Cupa. U neizvjesnoj utakmici, Solaris je slavio s jedan razlike:

- I u Crnici očekujem sličnu utakmicu kao u Mađarskoj. Opet bi to moglo biti na malo golova. Nadam se da će ponovno završiti na našu stranu. Optimističan sam i stoga što smo sve važne utakmice ove sezone riješili u svoju korist. Kao da smo naučili stati na loptu. Ni protiv Radničkog nećemo 'letjeti' i eventualno loviti neku veću pobjedu kako bismo 'nabijali' gol razliku- zaključio je Vlahović.

Podsjetimo, derbi A2 regionalne lige između Solarisa i Radničkog igra se u petak u 17,30 sati na bazenu u Crnici.

16. travanj 2024 08:26