StoryEditorOCM
Ostalopripreme za tokio

U Crnici bez Solarisovog kapetana: izbornik Tucak doveo najbolje hrvatske vaterpoliste u Šibenik

Piše Krešimir Gulin
21. lipnja 2021. - 15:37

Hrvatska muška vaterpolska seniorska reprezentacija nastavlja s pripremama za Olimpijske igre u Tokiju.

Nakon što su prošlog petka okončali prvih 12 dana zajedničkih treninga u Rijeci, te dobili dva slobodna dana, u ponedjeljak su se Barakude okupile u Šibeniku. Na bazenu u Crnici će naši najbolji vaterpolisti boraviti tjedan dana odnosno do 27. lipnja. U srijedu, 23. ovog mjeseca navečer u Šibenik dolazi i mađarska reprezentacija, pa će neko vrijeme Barakude sparirati s aktualnim prvakom Europe, a u planu su i dvije prijateljske pripremne utakmice Hrvatska – Mađarska. Onebi trebale biti odigrane u petak i subotu.

Za šibenski dio priprema, izbornik Ivica Tucak je, kako je i najavio uoči početka priprema, smanjio broj kandidata s riječkih 23 na 19. U odnosu na pripreme na Kantridi, u šibensku Crnicu ne dolaze poprilično očekivano – vratar Marin Šparada (Solaris), centar Lovro Paparić (Primorje EB), te vanjski igrači Zvonimir Butić (Jadran) i Ante Visković (Mladost).

To dakle znači da će u Šibeniku trenirati sljedećih 19 Barakuda.Vratari su Marko Bijač (Olympiacos), Ivan Marcelić (Mladost) i Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje).Centri su Luka Lončar (Pro Recco), Josip Vrlić (bez kluba) i Luka Lozina (Vouliagmeni).
Braniči na Tuckovom popisu su Andro Bušlje (Olympiacos), Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje), Rino Burić (Jadran), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Andrija Bašić (Palermo) i Paulo Obradović (Jug Adriatic osiguranje).

Na koncu, napadači koji će 'brusiti' formu za Tokio u Šibeniku su Lovre Miloš (Mladost), Maro Joković (bez kluba), Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje), Ante Vukičević (Marseille), Franko lazić (Mladost), Luka Bukić (Jadran) i Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje).

25. travanj 2024 11:27