StoryEditorOCM
OstaloLoša realizacija

Sunčani potopljeni na Kantridi: poslije senzacije nad Jugom, Solaris izgubio od Primorja

Piše Krešimir Gulin
14. ožujka 2021. - 12:09

Vaterpolisti Solarisa poraženi su 11:9 na gostovanju kod Primorja u Rijeci u drugom kolu Lig 6 prvenstva Hrvatske. Sunčani su u Rijeku otputovali na krilima senzacionalne pobjede nad Jugom u Crnici u četvrtak, međutim dva dana kasnije nius uspjeli ponovno upisati bodove.

Vjerojatno bi u taboru Solarisa čak i mijenjali pobjedu u Rijeci za onu nad Jugom. Da, trijumf nad Dubrovčanima je bio sladak, odjeknuo je u cijeloj Hrvatskoj, pa čak i u regiji. No, utakmica s Primorjem imala je zasigurno veći rezultatski značaj. Jer, Riječani su momčad, uz splitski Mornar, s kojima se Solaris objektivno bori za četvrtu i petu poziciju koje nose igranje u Regionalnoj ligi i Europi.

Ovako, Primorje koje trenutačno drži četvrto mjesto s 24 boda pobjeglo je Solarisu za šest punata i Sunčani će ih teško stići u preostala tri kola do četvrtfinala doigravanja. A četvrta pozicija donosi veliku prednost domaćeg bazena u play offu. No, o tom potom...

Na Kantridi je Solaris vodio (5:4) nakon polovice utakmice. Presudnom se pokazala treća četvrtina koju je momčad trenera Igora Hinića riješila s 4:1 u svoju korist.

U posljednjoj dionici susreta s dva uzastopna gola iskusni Bojan Car donio je Primorju nedostižnih (11:7), koje su momci trenera Jure Marelja samo ublažili s dva pogotka u završnici.

Sunčane je skupo stajala loša realizacija igrača više (2/12). Naročito neefikasni bili su Pelicarić (0/5) i Koprčina (0/3). Jedini koji su bili pri šutu su vanjski Antun Goreta (4/7) i sidrun Branimir Herceg (2/2) . Valja istaknuti i čak 16 obrana riječkog golmana Čubranića.

Za Solaris su igrali: M. Šparada (9 obrana), Malenica, Goreta (4), N. Štrkalj (1), Kovalenko, Herceg (2), Kreković, Pelicarić, Penava (2), Bulat, Koprčina, Stahor, L. Štrkalj, T. Šparada.

U idućem kolu, Solaris gostuje kod Mladosti u Zagrebu, a potom u preostale dvije utakmice do kraja Lige 6 dočekuje splitske Mornar i Jadran.

25. travanj 2024 05:53