StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLO

Solaris preko Riječana traži put do Regionalne lige: ‘U dvije utakmice imamo šansi za prolaz u polufinale‘

Piše KREŠIMIR GULIN
12. travnja 2021. - 18:30

Vaterpolisti Solarisa pobijedili su s 14:8 splitski Mornar i osigurali peto mjesto uoči doigravanja u prvenstvu Hrvatske. Bez obzira što je "sunčanima" preostala utakmica sa splitskim Jadranom u utorak u 20 sati u Crnici, na tablici se više ništa ne može promijeniti.

Već sada se zna da će Šibenčani u četvrtfinalu play offa igrati s riječkim Primorjem. To je u svakom slučaju bolja opcija nego jadranaši. Zato je utakmica s Mornarom i bila od velikog značaja, jer se njome odlučivalo o petom mjestu:

– Prije same utakmice protiv Mornara znali smo koliko nam ta utakmica znači i koliki ulog sa sobom nosi. Ovom pobjedom pretekli smo Splićane na ljestvici i osigurali to peto mjesto koje nam je i bilo nekakav okvirni cilj prije samog početka sezone. Iako krajni rezultat možda ne ocrtava pravo stanje, utakmica je zaista bila fizički vrlo zahtjevna i naporna. Na ruku nam nije išla ni činjenica da nismo bili u pravom trenažnom ritmu proteklog tjedna budući da smo imali par pojedinaca pozitivnih na koronavirus.

Međutim, krasila nas je velika agresivnost i borbenost. Držali smo se zadanog plana te kvalitetnom obranom uspjeli "slomiti" utakmicu i lagano je privesti kraju. Čestitao bih svim momcima i stručnom stožeru na važnoj pobjedi koja nam donosi laķšeg protivnika u četvrtfinalu Prvenstva Hrvatske – kazao je Domagoj Bulat, centar Solarisa nakon pobjede nad Mornarom.
I idući protivnik Šibenčana su Splićani. Ili, "sunčani" će danas u Crnici ugostiti Jadran, ali utakmica je to za prestiž:

Fokusirani na četvrtfinale

– Nama će dvoboj s Jadranom dobro doći kao priprema za subotu i susret s Primorjem – istaknuo je Jure Marelja, trener Solarisa.

Dakle, u taboru "sunčanih" su maksimalno fokusirani na četvrtfinalni dvoboj s Riječanima. Prva utakmica na rasporedu je u subotu 17. travnja u Crnici, a uzvrat tjedan dana kasnije na riječkoj Kantridi. Četvrtfinale domaćeg prvenstva je silno važno jer bolji iz tog ogleda na najlakši način ide do plasmana u Regionalnu ligu iduće sezone, a ambicije za to gaje i u Rijeci i u Šibeniku.

image
Jure Marelja, trener vaterpolista Solarisa
Jakov Prkić/Cropix

Međutim, ni poraženi neće izgubiti sve šanse, već će peto mjesto koje vodi u Regionalnu ligu morati tražiti kroz dodatno razigravanje. Inače, Solarisu Primorje baš ne leži ove sezone. Mareljina momčad ne zna za pobjedu protiv družine koju vodi proslavljeni igrač Igor Hinić:

– Istina, protiv Primorja imamo jedan remi i dva poraza ove sezone. Inače, ja od početka sezone govorim kako su Riječani nekih deset, dvadeset posto kvalitetniji od nas. Ali, držim kako u dvije utakmice imamo šansi za prolaz u polufinale. Trebat će nam barem jedna pobjeda, a ja vjerujem da to možemo ostvariti u prvoj utakmici u Šibeniku. U tom slučaju bi u uzvratu nervoza bila na njihovoj strani. Ne idem toliko daleko da razmišljam o eventualnoj gol-razlici, bio bih zadovoljan s bilo kakvom pobjedom – zaključio je Marelja.

20. travanj 2024 11:22