StoryEditorOCM
Ostaloodluka na savi

Solaris i Mladost u majstorici za treće mjesto: ‘Idemo u Zagreb vratiti Ligu prvaka u naš Šibenik nakon 12 godina‘

Piše Krešimir Gulin
17. svibnja 2022. - 19:52

Tko će kao treći predstavnik Hrvatske iduće sezone igrati u Ligi prvaka? Jug i Jadran sigurno su unutra, a hoće li im se pridružiti Solaris ili Mladost bit će odlučeno u majstorici koju će te dvije momčadi odigrati u srijedu u 20:45 sati na zagrebačkom bazenu na Savi.

Podjetimo, u prvoj utakmici za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske koje otvara mogućnost igranja u kvalifikacijama Lige prvaka Solaris je pobjedio Mladost (10:8) u Zagrebu. Imali su Sunčani prigodu posao završiti na svom bazenu u Crnicu prošlog petka, no ostali su krati za jedan gol (9:10).

Stoga će sve biti riješeno u trećoj utakmici. Završi li susret u srijedu neodlučeno, pucat će se peterci, jer konačni pobjednik se mora znati.

Mladost i Solaris igrali su međusobno čak pet puta ove sezone. Premda su Šibenčani slavili samo jednom, nema dvojbe da se radi o poprilično izjednačenim ekipama po kvaliteti.

Dojam je da su Sunčani imali Žapce u konopcima u prošloj utakmici u Šibeniku te da su uz malo više koncentracije mogli riješiti pitanje osvajača rećem mjesta bez majstorice. Imala je momčad Jure Marelje velikih problema s realizacijom igrača više, a nerijetko je 'curila' i obrana gdje nije trebalo. Nadalje, imala je Mladost na vratima silno raspoloženog Jurlinu, ali čini se kako je ipak presudilo iskustvo dijela igrača Mladosti, koji 'u nogama' imaju kudikamo više ovako važnih utakmica.

Koliko je Solarisu ipak stalo do trećeg mjesta govori i podatak da su u Zagreb otputovali dan ranije. Doduše, i mladostaši su doputovali u Šibenik dan prije druge utakmice... dakle, zainteresirani su i jedni i drugi:

- U prošloj utakmici nismo ispoštovali neki inicijalni dogovor, tu prvenstveno mislim na obranu u kojoj je curilo sa svih strana. Međutim, ništa nije izgubljeno. Serija je izjednačena, skor je 1:1, pokušat ćemo ispraviti neke stvari. Idemo u Zagreb gdje ćemo ponovno pokušati pobijediti i vratiti Ligu prvaka u Šibenik nakon 12 godina - kazao je Domagoj Bulat, centar Solarisa.

15. travanj 2024 23:43