StoryEditorOCM
OstaloPrvenstvo Hrvatske u K-1

Snježana Prgomet po prvi puta seniorska prvakinja Hrvatske! Karmela Makelja juniorska prvakinja i najbolja juniorka natjecanja

Piše Šibenski.hr
5. lipnja 2017. - 10:44

U subotu je održano je prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore u K-1. Prvenstvo je organizirano u sportskoj dvorani u Benkovcu, a na turniru je nastupilo 93 natjecatelja iz 50 klubova.

Kickboxing klub Dalmatino je predstavio svoje dvije natjecateljice: Snježana Prgomet (-48 kg) kod seniorki i Karmelu Makelja (-60 kg) kod juniorki.
Aktualna prvakinja Hrvatske Nives Radić nije nastupala zbog nedavnog loma kosti stopala i operacije, te se nalazi na rehabilitaciji.

Snježani je ovo bio tek drugi turnir, a veliki trud i rad urodio je plodom, odnosno nastupom u finalu na ovom prvenstvu Hrvatske. Protivnica joj je bila Marta Mikulčić iz Zagreba. Meč je samo u prvoj rundi protekao u nerješenoj razmjeni udaraca, dok druga i treća runda odlaze na stranu Snježane koja pobjeđuje jednoglasnom odlukom sudaca, te osvaja zlatnu medalju i prvo mjesto.

Karmela Makelja je u juniorskoj konkurenciji bila prijavljena u svojoj kategoriji do 60 kg, ali su protivnice odustale od borbe s njom, te joj nije preostalo ništa nego da se okuša u kategoriji do 65 kg. Karmela je i u ovoj kategoriji pokazala superiornost i s ogromnom bodovnom razlikom porazila protivnice i u polufinalu i u finalu.

U polufinalu je to bila Laura Meštrović iz splitskog Pitbulla, a u finalu Šejla Omičević koja nastupa za Osijek, inače vrlo iskusna borkinja koja čak ima i nekoliko profesionalnih mečeva. Dogovor s trenerom je bio da se nikako ne ulazi u klinč ili stoji preblizu protivnice koja je znatno teža od Karmele. Borba je završila velikom bodovnom razlikom i zlatnom medaljom.


Natjecateljice je na natjecanju vodio trener Damir Lambaša, a vođa puta bio je predsjednik kluba Darko Mikulandra. Natjecateljice Dalmatina očekuje kratka pauza od natjecanja, a onda slijede pripreme za predstojeći nastup u sastavu reprezentacije Hrvatske na svjetskom prvenstvu koje će biti u Budimpešti krajem listopada.

20. travanj 2024 06:10