StoryEditorOCM
OstaloVeslanje

Šibenski i tišnjanski skifisti pokorili Hrvatsku! Zlatni "Krkin" Matej Krnić i "Dupinov" Frane Gabre

12. srpnja 2017. - 16:12

Članovi šibenske "Krke" i tišnjanskog "Dupina" osvojili su šest medalja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, najvažnijem godišnjem natjecanju hrvatskih mladih veslačica i veslača.

Na tom trodnevnom nadmetanju među više od tisuću veslačica i veslača sudjelovalo je i 15 članica i članova VK "Krka", predvođenih trenerima Radečićem, Blaževićem i Krasićem. U toj konkurenciji jednu od glavnih uloga imao je i Tišnjanin Frane Gabre iz tamošnjeg "Dupina". On je osvojio naslov prvaka RH u samcu za juniore. Na najviše postolje popeo se i "Krkin" Matej Krnić u samcu za kadete B.

– Kao komentar njegova nastupa dovoljno je samo reći – bravo! Pobijedio je u eliminacijama i izborio izravan ulazak u polufinale. Tamo je ostvario uvjerljivo prvo mjesto za plasman u A-finale, gdje je pobijedio i uzeo i prvi naslov prvaka države. Zaista veliki uspjeh za našeg najmlađeg veslača – kazao je Dražen Crnogaća, predsjednik VK "Krka".

Lovre Klarin, Nino Perišić, Jerko Radovčić i Kristijan Papak jedina su posada "Krke" koja je nastupila u dvije discipline – četvercu na pariće i četvercu "sa" za mlađe juniore. U četvercu na pariće glavne su suparnike imali u jakoj posadi HVK "Mornar" iz Splita, koje su u vrlo teškoj i neizvjesnoj utrci uspjeli savladati u zadnjih 500 metara i time osvojiti toliko željeni naslov prvaka Hrvatske. Potom su sjeli u četverac "sa" kojim je kormilario Filip Matešić. Bez problema su pobijedili u svojoj polufinalnoj skupini, da bi ih u A-finalu dočekala najbolja rimen posada splitskog "Gusara". Na kraju su Šibenčani doveslali do srebra.

 

Luka Gojanović Rakić i Frane Filip Garma nastupili su u dvojcu bez kormilara za juniore. Prema očekivanjima, za suparnike u dvojcu bez kormilara imali su kolege iz reprezentacije, braću Lončarić iz Osijeka, za koje se s pravom može reći da su svjetski vrijedna posada. Na natjecanju su za 4,73 sekunde ostali "kratki" iza izvrsnih Osječana i uzeli srebro, što je objektivno jako dobar rezultat.
J
edina djevojka koja se iz Zagreba vratila s odličjem je Sara Panjkota u samcu za lake juniore.
– Ona je na Jarunu odveslala najbolju utrku sezone i osvojila broncu – izvijestio je Crnogaća.
Vrijedan je i rezultat 12-godišnje Sare Slugan u samcu za kadetkinje B. Iako lagana kao pero, Sara je ušla u veliko finale i u cilj ušla kao četvrta iza tjelesno znatno jačih vršnjakinja.

Filip Matešić, Jakov Škugor, Toni Mladineo i Stipe Mandušić u četvercu na pariće za kadete A pobijedili su u B-finalu.
Denis Borna Bumbak zauzeo je peto mjesto u samcu za mlađe juniore. Na koncu, Ana Papak je u samcu za mlađe juniorke uspjela ući u A-finale, u kojem je zauzela peto mjesto.


Luka Gojanović Rakić i Frane Filip Garma nastupili su u dvojcu bez kormilara za juniore. Za suparnike u dvojcu bez kormilara imali su braću Lončarić iz Osijeka, za koje se s pravom može reći da su svjetski vrijedna posada

18. travanj 2024 04:04