StoryEditorOCM
OstaloRiječko slavlje u Crnici

Primorje je ‘crna mačka‘ Solarisu: Sunčanima u neizvjesnoj završnici falila iskusna ruka u bazenu

Piše Krešimir Gulin
16. prosinca 2020. - 20:06
Sibenik, 161220. Bazen u Crnici. Vaterpolo utakmica prvenstva Hrvatske, VK Solaris - VK Primorje.Niksa Stipanicev/Cropix

Primorje je 'crna mačka' Solarisa ove sezone. Podsjetimo, Riječani su nedavno u Dubrovniku izbacili Šibenčane sa završnice Kupa Hrvatske i 'oteli' im domaćinstvo tog festivala hravstkog vaterpola. U Gružu je tada bilo (7:7), no momčad koju vodi Igor Hinić proslavljeni hrvatski sidrun bila je u konačnici bolja zbog gol razlike.

Sada su u Crnici Riječani slavili 10:9 u važnoj prvenstvenoj utakmici. Koliko je Primorje ozbiljno shvatilo tu utakmicu, najbolje govori podatak da su u Šibenik doputovali dan ranije. S druge strane, dojma smo da je mlada momčad Solarisa 'izgorjela' u želji da se revanšira Riječanima za ishod iz Dubrovnika.

I ova utakmica potvrdila je da se radi o vrlo izjedanečnim momčadima, koje će do kraja sezone odigrati još dosta važnih utakmica poredak u hrvatskom prvenstvu i vjerojatno odlučivati o mjestima koje vode u Europu.

Šibenčani su poprilično nervozno otvorili utakmicu o čemu govori i previše grešaka u napadu. Momci trenera Jure Marelja nisu uspjevali svladati dobrog vratara gostiju Čubranića niti iz peterca. Prvi ga je 'probio' mladi Dubrovčanin Stahor tek 30-ak sekundi prije kraja prve četvrtine.

Inače, tijekom cijele utakmice Primorje je vodilo s golom ili dva razlike, a Sunčani hvatali zaostatak. Međutim, rijetko su imali sigurna rješenja u napadu, čak i s igračem više. Iznimka je nekoliko akcija u trećoj četvrtini kada su zabijali Malenica ili Penava.

Doduše, ni sreća nije uvijek mazila Šibenčane. Tako je u napadima kada su mogli do izjedačenja udarce Štrkalja i Hercega zaustavljao okvir gola. Međutim, ne trebaju se Sunčani vaditi na sreću, jer bilo je i situacija kada su odigrali jako loše, pa promašivali i situacije s dva igrača više.

Zanimljivo, u trenucima kada se lomio rezultat dvaput je isključen vratar Solarisa Marin Šparada, što su Riječani tek jednom iskoristili.

Ipak, dojam je da je presudilo iskustvo i individualna kvaliteta pojedinih igrača Primorja. Baš je simbolično kako je preusdni pogodak za 10:8 Riječana minutu i pol prije kraja zabio super rutinirani Boris Letica, koji je gotovo prije desetljeće i pol nosio kapicu Solarisa u vrlo uspješnoj generaciji pod vodstvom trenera Ivice Tucka.

Baš takvih rutinera nedostaje ovoj šibenskoj mladosti, koju treba istrpjeti u odrastanju zajedno s trenerom Mareljom.

Solaris- Primorje 9:10 (1:2, 2:3, 3:2, 3:3)

ŠIBENIK- Bazen u Crnici. Bez gledatelja.

Solaris: M. Šparada (10 obrana), Malenica (1), Erak, N. Štrkalj, Kovalenko, Herceg (1), Kreković, Penava (2), Bulat, Koprčina (2), Stahor (1), L. Štrkalj, T. Šparada.

Primorje: Čubranić (12 obrana), Burburan, Jovančević, Letica (2), Brubnjak (3), Blažić, Vrbnjak, Rakovac (2), Augusti (2), Jurišić, Babić, Paparić (1), Olić, Car.

Igrač više: Solaris 6/11; Primorje 5/9.

Peterci: Solaris 1/2; Primorje 1/1.

19. travanj 2024 14:28