StoryEditorOCM
Ostalo'DIVLJI ZAPAD' NA ŽUPANIJSKIM TRAVNJACIMA

Prekid na utakmici Rudar- Mladost u Siveriću! Pred nasrtajima Tribunjaca sudac Bilušić pao na stražnjicu, pa pobjegao u svlačionicu

Piše Ante Talijaš
20. studenog 2017. - 11:55

Nema mira na nogometnim travnjacima Šibensko-kninske županije. Ili bolje rečeno nastavljaju se tragikomične scene na utakmicama Županijske nogometne lige. Protekle subote u 75. minuti prekinuta je utakmica u Siveriću između domaćeg Rudara i tribunjske Mladosti, pri rezultatu 2:2.

Naime, 15-ak minuta prije kraja mladi šibenski sudac Marko Bilušić svirao je jedanaesterac za domaću momčad, procijenivši da je stoper Mladosti Jakov Arambašić igrao rukom u svom šesnaestercu. Ne slažući se s dosuđenom najstrožom kaznom, svi igrači tribunjske momčadi krenuli su prema sucu Bilušiću tražeći da promijeni odluku. Došlo je do naguravanja te je sudac Bilušić pao na stražnjicu. Nakon što je ustao, bez da je odsvirao kraj, odnosno prekid utakmice, pobjegao je i zaključao se u službenu svlačionicu.

- Utakmica je prekinuta i bit će registrirana 3:0 za Rudar jer je prekid izazvala gostujuća momčad. Prema mojim dosadašnjim saznanjima sudac nije udaren, već je samo pao u nastaloj gužvi, kada je u naguravanju na njega naletio jedan igrač Mladosti. Sudac je procijenio da više nije sposoban voditi utakmicu te je otišao u svlačionicu, čime je utakmica i prekinuta. Nakon što delegat utakmice dostavi službeno izvješće, disciplinski sudac Tomislav Copić odučit će o kaznenim mjerama protiv igrača Mladosti koji su sudjelovali u incidentu – kazao nam je Hrvoje Kulušić, povjerenik natjecanja Županijske nogometne lige.

Inače, za suca Marko Bilušića ponovno je bio 'nesretan' i koban travnjak u Siveriću. Nakon utakmice trećeg kola odigrane 14. listopada između Rudara i Janjeva, suca Bilušića morala je spašavati policija pred razjarenim igračima Janjeva. Na toj utakmici u dva navrata igrači Janjeva psovali su i vrijeđali suca Bilušića te mu iz ruku trgali i na travnjak bacali crvene kartone. Zbog tih nemilih scena igrači Janjeva Mario Mazarekić i Vilson Gaši kažnjeni su sa po šest mjeseci zabrane igranja.

19. travanj 2024 01:39