StoryEditorOCM
OstaloĆAKULA S LEGENDOM

Perica Bukić o reprezentaciji, regionalnoj ligi i Europi kao novom velikom motivu šibenskih vaterpolista: Možda i bolje da Solaris neće u viši rang - za to im treba još 100 tisuća eura!

Piše Ivo Mikuličin
27. lipnja 2019. - 14:07

Čuli smo se čim je na povratku iz Beograda napustio Bajakovo ili hrvatsko-srpsku granicu. Na način na koji trajemo više od 40 godina. Kao dvojica Šibenčana i zaljubljenika u sport. Ne samo u vaterpolo. Pogađate vjerojatno da je riječ o Perici Bukiću, prvom operativcu hrvatskog vaterpola i "vječnom“ zaštitniku matične, šibenske Crnice.

- Iako smo nesretno izgubili protiv Srbije, ja sam zapravo zadovoljan ili skoro zadovoljan! Znate, mi u hrvatskom vaterpolu uvijek imamo na svakom turniru isti cilj. Zlatnu medalju ili barem finale. Tako je bilo i na silno napornom finalnom turniru Svjetske lige. Na putu do zlata omelo nas je, ne pretjerujem, samo nevrijeme. Znam da su kiša i vjetar jednako smetali i domaćinu, Srbima, ali nas su vremenske nepogode prekinule u trenutku kad smo igrali sjajno, načinili rezultatski preokret – počeo je Bukić.

POŠK se najviše bunio, pa zamukao?!

Izbornik Ivica Tucak žali za propuštenom prilikom, ali ističe da smo "pali junački“…
- Srbija je skup sjajnih pojedinaca, a mi smo im uzvratili kolektivom. Bit će lakše, kad budemo kompletni. Ćutila se praznina na bekovskim pozicijama, jer nam je falio Macan. Osobno se i kao otac nadam da će nam, kad se posve oporavi od operacije slijepog crijeva, dobro doći i moj sin Luka.
 

Tucak hvali i atmosferu na bazenu Tašmajdan…
- Ni ja nemam bitnih primjedbi na ponašanje domaćina i beogradske publike. Uostalom, naši i srpski reprezentativci već nizom međusobnih utakmica ne daju povoda publici za drugačije ponašanje.
 

Je li bila dobra atmosfera i na sjednici Udruženja regionalne vaterpolske lige?
- Ako ciljate na koplja, koja su se lomila poslije incidenta na splitskoj rivi i najave POŠK- a da će tražiti povećanje broja sudionika Prve regionalne lige, onda je u tom smislu bilo iznenađujuće mirno.
 

Predsjednik Solarisa Tomislav Ninić najavio je, suprotno tome, vaterpolsku buru!?
- Bio sam spreman pomoći i Splićanima, i Šibenčanima, ali kako inzistirati na tome kad POŠK, koji se najviše bunio, nije poslao ni najmanji papirić na adresu regionalne lige!? A propozicije jasno govore da se žalba na konačan ligaški poredak mora uputiti 24 sata poslije službenog objavljivanja konačne ljestvice.

Čekati mlade

Imamo dojam da i niste previše ljuti zbog toga!?
- Nisam siguran što je bolje za šibenski vaterpolo. Nategnuti, naknadni plasman u Prvu ligu ili još jedno "kaljenje“ u rangu niže.
Ja sam još uvijek, međutim, ljut što smo u utrci za Prvu ligu propustili četiri meč – lopte: Budvu, Kragujevac, Niš i Partizan.
Uostalom, za nadmetanja u Prvoj regionalnoj ligi mojim bi Šibenčanima bila potrebna najmanje tri pojačanja. A Solaris, objektivno, nema dovoljno novaca. "Pravo“ pojačanje košta najmanje 30 tisuća eura po sezoni.
 

Može li Solaris u novoj sezoni, svejedno, naći motiva?
- Vjerujem da će sazrijeti talentirani igrači poput Koprčine, Štrkalja i Pelicarića. Uostalom, motiv je i Europa. Učinit ću sve da se prvi turnir LEN-kupa održi u Šibeniku! – završio je Bukić.

19. travanj 2024 01:46