StoryEditorOCM
OstaloUspjeh Dalmatina

Nives Radić prvakinja Hrvatske u full contactu, a Karmela Makelja i Svetin Vukičević viceprvaci !

Piše Šibenski.hr
2. lipnja 2019. - 11:19

U Omišu je jučer održano prvenstvo Hrvatske u full contact za juniore i seniore. Nastupilo je 249 natjecatelja iz 41 kluba iz cijele Hrvatske, a članovi šibenskog Dalmatina su nastupili s tri natjecatelja. Nakon dvomjesečnog oporavka zbog loma prsta Nives Radić vratila se borbama i nastupila na ovom prvenstvu u kategoriji do 70 kilograma. Nije imala neki veliki posao jer je obje protivnice pobjedila predajom, doznajemo od Darka Mikulandre, predsjednika kluba.

Karmela Makelja je nastupila u konkurenciji seniorki do 60 kilograma. Kako ovo nije njena standardna kategorija, pokušala se okušati sa znatno težim protivnicama. Tako je u finalu imala okršaj s Marijom Malenicom, aktualnom prvakinjom Europe od koje je izgubila bodovnom razlikom. Time je osvojila titulu viceprvakinje i u ovoj kategoriji. Ipak, Karmela ostaje standardna reprezentativka u kategoriji do 56 kilograma. U toj će kategoriji i nastupiti na svjetskom prvenstvu koje se u listopadu održava u Sarajevu.

Posebno ugodno iznenađenje je bio Svetin Vukičević kojemu je to bio prvi ulazak u ring jer je po godinama još uvijek kadet, a nastupio je u juniorskom full contact u kategoriji do 60 kilograma. On je u polufinalnoj borbi na bodove svladao znatno višeg protivnika iz splitskog Pitbulla, a u finalu izgubio, također na bodove, od četiri godine starijeg protivnika. Time je postao juniorski viceprvak Hrvatske u ovoj kategoriji. U kutu natjecanja je bio trener Damir Lambaša, a voditelj tima bio je Darko Mikulandra, predsjednik Dalmatina.
 

18. travanj 2024 06:42