StoryEditorOCM
Ostalovaterpolo

Na Poljud po Ligu 6: poslije duge stanke Solaris se vraća u bazen, debitira povratnik Goreta

Piše Krešimir Gulin
26. veljače 2021. - 15:37

Poslije duge stanke vaterpolisti Solarisa vraćaju se službenim utakmicama. "Sunčani" su zadnji susret odigrali 17. siječnja protiv Juga u Regionalnoj ligi.

U domaćem prvenstvu bilo je to još prije Božića. Dakle, prvenstvo Hrvatske nastavlja se ovog vikenda nakon dvomjesečne pauze, i to za Šibenčane s vrlo važnom utakmicom. Naime, momčad trenera Jure Marelje gostuje u Splitu kod POŠK-a i za očekivani ulazak u Ligu 6 treba im pobjeda, ili barem neriješeno. Na papiru su "sunčani" izraziti favorit, ali to treba pokazati i u vodi:

– Smatram da smo bolja ekipa od Splićana. Međutim, pauza koju ste spomenuli nikako nam nije bila od koristi. Da nam je utakmica s POŠK-om došla netom nakon turnira Regionalne lige koji smo vrlo dobro odradili, ne bih sumnjao u našu pobjedu. No, ovako poslije dugog razdoblja bez utakmice treba POŠK-u pristupiti s određenom dozom opreza kako nas ne bi zadesile neke nepredviđene situacije. Vjerujem u pobjedu koja će nas odvesti u Ligu 6 u nastavku domaćeg prvenstva – kazao je Marelja.

Prema njegovim riječima, momčad je trenirala dobro tijekom zimske stanke:

– Budući da smo mlada momčad i da nam je primarni cilj razvoj mladih igrača, nismo imali velikog odmora. Igrači su dobili slobodno tri puta po tri dana u minula dva mjeseca. Imali smo sreću što se u Šibeniku pripremala U20 reprezentacija Hrvatske, gdje sam ja asistent Vjeki Kobešćaku. Odigrali smo s njima dvije trening utakmice, jednu s Jadranom, sve kako bismo održali natjecateljsku formu - veli trener Solarisa.

U Splitu će u kapici Solarisa debitirati Antun Goreta, povratnik u Crnicu:

– Goreta je blizu optimalne forme i bit će u postavi. To više što još ne možemo računati na Tonija Šparadu koji je zadobio ozbiljnu frakturu još na turniru Regionalne lige u Dubrovniku. Što se Gorete tiče, ne sumnjam u njegove igračke kvalitete. On je napadački izuzetno kvalitetan, a obrambeno ćemo ga pokušati maksimalno 'dignuti' – zaključio je Marelja.

Utakmica POŠK - Solaris igra se u subotu u 19.30 sati.

20. travanj 2024 04:31